„A“ tým – 11. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Neděle – 14.11. – 19:00 – SH Lokomotiva ČB

 

Polovinu sezony Liberec ukončil na půdě Českých Budějovic, kde se jednalo o velice důležité utkání pro oba dva celky. FTZS na jihu Čech nikdy nepoznal pocit vítězství, kdy obě dvě utkání prohrál. Tuto sérii chtěli hráči prolomit.

Úvod zápasu vyšel lépe FTZS, který se ve třetí minutě chopil vedení 1:0, kdy se šťastně trefil ALEŠ BENEK. Na 2:0 se radovali opět liberečtí hráči. Přihrávku kapitány Bíny si srazil do své sítě Benát. Do poločasu domácí stačili snížit. Nenápadnou střelu poslal za Dlaskova záda Perina – 1:2. Druhá dvacetiminutovka nenabídla pohledný futsal. Liberci to nelepilo, zbytečně fauloval a soupeř se převážně pouštěl do power-play. Toho využil skvěle ALEŠ BENEK, který trefil odkrytou branku Beránka a slavil svou druhou trefu v utkání – 3:1. Dynamo nesložilo zbraně. Díky trefě Benáta a Pecky stav srovnalo – 3:3. Poslední slovo v utkání si vzal opět Liberec, který využil brejku v poslední minutě utkání. Janáček našel rozběhnutého Bínu P. a ten se štěstím propálil ve skluzu Beránka – 4:3

FTZS tak prolomil trápení na půdě ČB, připsal si další 3 body do tabulky a zakončil polovinu soutěže vítězstvím !!!

 

Dynamo PCO České Budějovice x FTZS Liberec – 3:4 (1:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Dlask & Vogt
Hráči (10) | Vobořil, Baran, Bína P. (K), Janáček, Žoček, Vik, Bína M., Janouš, Baláž, Benek

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio

 

 

Branky a asistence
Benek 2+0, Bína P. 1+0, vlastní, Janáček 0+1, Žoček 0+1

 

 

Hodnocení Jakuba Dlaska (brankář Liberce)

” V Budějovicích jsme do tohoto zápasu ještě nevyhráli a přesně to jsme tam jeli zlomit. Měli jsme výborný vstup do utkání, což nás uklidnilo a celý první poločas jsme dohráli s velkým klidem. V druhém poločase trochu opadla naše aktivita a zatáhli jsme se spíše do obrany. Soupeř si vypracoval několik šancí, ale nám se je díky obětavosti podařilo ubránit a poté jsme trestali do prázdné branky a z protiútoků. Je to pro nás velmi cenné vítězství.”

Hodnocení Radima Pouzara (hráč Českých Budějovic)

” Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání, bohužel opět se šťastným koncem pro soupeře. Troufnu si říct, že nevyhrál lepší. Začali jsme sérii zápasů bohužel porážkou, ale věřím, že už v následujícím týdnu protrhneme neúspěšnou sérii a zvítězíme.”

 

 

První odvetné kolo čeká hráče v pátek – 19. 11., kdy se vydají na půdu nedalekého Olympiku Mělník. Výkop zápasu je plánován na 20:00 !

Držte nám palce !

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT