„A“ tým – 9. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Neděle – 31.10. – 20:00 – SH Dukly Liberec

 

Deváté kolo nabídlo souboj dvou loňských sousedů z tabulky. Šestý Helas zavítal pod Ještěd a utkal se se sedmým Libercem, který se v uplynulých pěti kolech střetl s týmy z TOP5, kde se mu nepodařilo získat bohužel ani bod, byť tomu neměl několikrát daleko.

Úvod utkání zvládl lépe Helas, který se chopil po sehraném autu vedení 1:0. Do poločasu se skóre měnilo už pouze jednou. Jelínka zasáhl smolně ve vápně míč do ruky a nařízený pokutový kop ze 6ti metrů proměnil bezpečně Cupák – 0:2

Liberec se nedokázal brankově prosadit a tak chtěl trenér Vrabec sáhnout pro hru bez brankáře. Před tímto rozhodnutím zahrával Helas roh a z jeho nástřelu propadl míč až za Vogtova záda – 0:3. Na hrůzostrašných 0:4 se trefil Šakozy do odkryté branky.

Snížení přišlo až z PP, kdy přesným pasem našel Bína Jelínka a ten se nemýlil – 1:4. FTZS pokračoval v dobře sehrané přesilovce a snížil díky Janáčkovi a Benkovi na 3:4. Poslední krůček ke srovnání bohužel hráči už neudělali, kdy především Jelínek neproměnil své 2 vyložené šance. Helas další situace zvládl ubránit a navíc se 2x prosadit do odkryté branky. Brňané si tak odvezli z Podještědí 3 důležité body do tabulky za výhru 6:3 a Liberec si bude muset minimálně na svou třetí výhru v soutěži týden počkat.

 

FTZS Liberec x Helas Brno – 3:6 (0:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Vogt & Dlask
Hráči (12) | Vobořil, Baran, Benek, Bína P. (K), Janouš, Jelínek, Janáček, Žoček, Daněk, Vik, Baláž, Díl

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio

 

 

 

Branky a asistence
Jelínek 1+1, Janáček 1+0, Benek 1+0, Bína P. 0+1

 

 

Hodnocení Pavla Bíny (kapitán Liberce)

” Připravovali jsme se na úvod zápasu a na koncentraci, jelikož jsme očekávali vyrovnanou bitvu, kterou budou rozhodovat maličkosti, což se i potvrdilo. Na první inkasované brance mám svůj velký podíl, což mě mrzí. V podstatě Helas si v zápase pomohl SS, kdy se prosadil z autu, pro nás smolné penalty a rohového kopu. S takto zkušeným mužstvem se už těžko zápas otáčí. Nám se to ze hry 4 na 4 nedařilo a tak jsme sáhli k PP, kterou jsme odehráli velice dobře. Povedlo se nám snížit na rozdíl jedné branky a měli jsme na noze i srovnání. Musím ale uznat, že jsme si 3 body za svůj výkon nezasloužili. Jsou věci, které musíme v týdnu probrat a do zápasu s Vlky je změnit. Je to pouze o hlavě. Helasu gratuluji k výhře.”

Hodnocení Milana Svobody (hráč Helasu Brno)

” Radujeme se ze skvěle zvládnutého pro nás důležitého trojutkání s Českou Lípou, Vlkama a Libercem. Tento bodový přísun nám dal do dalších utkání klid na sálovky. Dobrý týmový výkon. Z mého pohledu jsme měli většinu utkání pod kontrolou do momentu, kdy Liberec začal hrát power play. Nebránili jsme ji dobře a soupeře jsme dostali zbytečně do zápasu. Naštěstí jsme gólově odskočili a závěr zápasu zvládli. Pochvalu zaslouží Ondřej Daněk za dobré výkony.”

 

 

Desáté ligové kolo čeká hráče opět v neděli – 07. 11., kdy na Dukle přivítají další brněnský tým a to Žabinské Vlky. Výkop zápasu je plánován tradičně na 20:00 !

Budeme VÁS potřebovat !

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT