„A“ tým – 7. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Neděle – 17.10. – 20:00 – SH Dukly Liberec

 

Sedmé kolo přineslo souboj s dalším pražským celkem. Pod Ještěd zavítala Sparta, v jejichž řadách působí nadále bývalý kapitán kolumbijské reprezentace Angellot.

Úvod utkání si vzal pod svá křídla právě kouzelník Angellot, který si narazil s pivotem a otevřel tak ve třetí minutě zápasu gólový účet – 0:1

Liberec i přes nepříznivý vstup do zápasu dokázal skóre otočit, kdy srovnal na 1:1 JELÍNEK po narážečce s Bínou. Následně náš kapitán nastřelil míč před branku Pražanů a ten si do své sítě srazil Brazilec Neto – 2:1. Průběžné vedení se FTZS povedlo udržet a do kabin se tak šlo za příznivého stavu 2:1 pro domácí.

Druhý poločas měl obdobné parametry. Liberec důsledně v bloku bránil a chodil do přečíslení, které bohužel ani jedno nekončilo brankou. V poslední desetiminutovce se Sparta odhodlala ke hře power-play, což se jevilo zprvu jako chybný tah. Odrytou brankou netrefil 2x po sobě golman Dlask a po něm ani Baran, který orazítkoval tyč. Bohužel pro Severočechy se 4 minuty před koncem otočil na lajně hostující Křivánek a srovnal stav na 2:2. V závěru se přeci jen Pražanům power-play vydařila, kdy se přesně za háčky trefil Neto – 2:3

Frustrující Liberec ve snaze s utkáním něco udělat bohužel ještě 2x inkasoval a musel se smířit s hořkou porážku 2:5.

 

FTZS Liberec x AC Sparta Praha 17 – 2:5 (2:1)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Dlask & Vogt
Hráči (12) | Vobořil, Baran, Benek, Bína P. (K), Janouš, Jelínek, Janáček, Hořák, Daněk, Vik, Baláž, Díl

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek vedoucí mužstva
Slovák Ondřej | fyzio

 

 

 

Branky a asistence
Jelínek 1+0, Bína P. 0+1, vlastní

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Zápas asi nejlépe vystihuje slovo zklamání. Celý zápas jsme měli 3 body na dosah. Utkání bylo o jednom gólu. Myslím si totiž, že kdybychom vstřelili třetí gól, tak už zápas nepustíme. Když se soupeři podařilo vyrovnat, tak nás to zlomilo. Další branky pak přišly po snaze s výsledkem ještě něco udělat. Nemám hráčům moc co vytýkat. Byla tam opět obrovská bojovnost a chuť. Cením si, že jsme už v prvním poločase dokázali otočit z 0:1 na 2:1 a pak zápas za tohoto stavu držet. Myslím si, že dnes nevyhrál lepší tým.”

Hodnocení Beniho Simitčiho (trenér Sparty Praha)

” Zápas se mi vůbec nehodnotí dobře, nejsem vůbec spokojený s děním na hřišti. Vyhráli jsme zaslouženě, protože celý druhý poločas jsme šli za vítězstvím víc, takže otázkou bylo jen kdy to otočíme. Hráči se trápí jsou myšlenkově v křečích, nejsem spokojen s výkonem. Týmově jsme hráli špatně, děláme moc chyb, oba góly Liberce byly góly od nás. Jediné pozitivum je, že jsme vyhráli a utnuli sérii dvou proher.”

 

 

Osmé ligové kolo čeká hráče opět v neděli – 24. 10., kdy zavítají na horkou půdu Chrudimi. Výkop utkání je plánován na 19:00 !

Držte nám palce !

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT