„A“ tým – 6. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pátek – 08.10. – 20:00 – SH Eden, Praha

 

V šestém ligovém kole zavítali liberečtí na horkou půdu pražské Slavie. Hráče tak čekal další těžký zápas s kluby z TOP 5. Severočeši po konstantně kvalitních výkonech tiše volali po bodovém zisku, který byl nakonec velmi blízko. Byť do zápasu kvůli lehčím zdravotním problémům nebo karetnímu trestu nenastoupila řada hráčů (Bína P., Baláž, Díl a Žampa), měl trenér Vrabec kam sáhnout a z čeho vybírat.

Úvod zápasu Liberec zaspal. Ztrátu na hranici vápna potrestal kapitán Homola – 1:0. FTZS na to reagoval obratem, kdy Vik vybojoval míč na 15ti metrech, předložil ho kapitánu ŽOČKOVI a ten překvapil Karpiaka střelou na přední tyč – 1:1. Do poločasu dokonal Liberec obrat. VIK sice nepřekonal Karipiaka, ale tomu pomohl vracející se Daniel, který střelu našeho mládežnického reprezentanta srazil do vlastní sítě – 1:2. Poločas tak skončil hubeným vítezstvím Severočechů, kteří v závěru přežili 10m kop za 6tý faul na Jošta.

Zaspání ve druhém poločase využila opět Slavia. Daniel napálil Vogta, který smolně vyrazil míč přesně pod nohy číhajícího Leovskiho – 2:2. Pražané nadále drželi míč na svých sálovkách a dobývali pevný blok Liberce. Co nevyřešila obrana, tak vyřešil v brance vynikající VOGT. Vše nasvědčovalo dělbě bodů, ale proti byl Záruba, který se minutu před závěrečnou sirénou prosadil z PP po nástřelu Igora Leovskiho – 3:2

Liberec se tak musel smířit s hořkou porážkou a nulovým bodovým ziskem.

 

SK Slavia Praha x FTZS Liberec – 3:2 (1:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Vogt & Dlask
Hráči (10) | Vobořil, Baran, Benek, Žoček (K), Janouš, Jelínek, Janáček, Hořák, Daněk, Vik

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Slovák Ondřej fyzio
Poživil Bořek vedoucí mužstva

 

 

Branky a asistence
Žoček 1+0, Vik 1+0, Baran 0+1

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Ze zápasu se Slavií jsme odjížděli dost smutní. První poločas byl od nás výborný. Otočili jsme výsledek v náš prospěch, ale ve druhém poločase náš výkon poznamenal vyrovnávací gól, který padl v první minutě a tím dostal na koně Slavii, která se následně dostala do většího tempa. O to víc nás mrzí, že rozhodl až gól ze slavistické PP. Sahali jsme po bodu, který nám bohužel utekl. Kluci bojovali do poslední vteřiny a za to jim nesmírně děkuji.”

Hodnocení Radima Záruby (hráč Slavie Praha)

” Zvládli jsme to za tři body, to mohu hodnotit kladně, ale nebylo to jednoduché, komplikovali jsme si to víc, než jsme chtěli. Musím pochválit Liberec, který hrál zodpovědně celých čtyřicet minut a my jsme vítězství urvali silou štěstí a rizika při power-play.”

 

 

Sedmé ligové kolo čeká hráče v neděli – 17. 10., kdy přivítají na domácí půdě pražskou Spartu. Výkop utkání je plánován na 20:00 !

Těšíme se na VÁS !

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT