„A“ tým – 5. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pátek – 01.10. – 20:00 – SH Dukly Liberec

 

Ve druhém utkání v sérii s kluby z pověstné TOP 5ky zavítala tentokrát pod Ještěd mistrovská Plzeň. Kádr Interobalu disponuje slovenskými a českými reprezentanty, kteří se mohou po zisku titulu těšit v letošní sezoně na futsalovou ligu mistrů. O favoritovi tak bylo jasno, ale Liberec nechtěl dát svému soupeři nic zadarmo, což bylo hned od úvodu zápasu vidět.

Liberečtí důsledně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Svou šanci na vstřelení branky nevyužil Honza Díl a následně ani Viktor Žampa, který se řítil sám na Vahalu. Vše nasvědčovalo tomu, že první dvacetiminutovka skončí smírně 0:0. Bohužel pro FTZS se Plzeň 7s před koncem přeci jen prosadila – 0:1

Do druhého poločasu vstoupila lépe Plzeň, která využila laciné ztráty uprostřed hřiště a Vnuk navýšil na 2:0 pro Interobal. Liberečtí se dočkali zaslouženého snížení ze sálovek TOMÁŠE JELÍNKA – 1:2. Následně obdržel Honza Díl druhou ŽK a utkání dokoukal z tribuny. V oslabení se hráčům dařilo čelit tlaku ze strany Plzně. Smolný moment nastal ve 30. minutě, kdy přihrávku Vnuka ztečoval do vlastní sítě Tomáš Vobořil – 1:3. Poslední slovo v zápase si vzala opět Plzeň. Seidler se prosadil z levé strany a udělal tečku za utkáním.

Liberec se snažil zápas zdramatizoval a chodil do power-play. Bohužel hráči žádný velký tlak na úřadující mistry nevyvinuli a museli se tak smířit s prohrou 1:4.

 

FTZS Liberec x SK Interobal Plzeň – 1:4 (0:1)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Vogt & Dlask
Hráči (11) | Žampa, Vobořil, Baran, Benek, Žoček (K), Díl, Janouš, Baláž, Jelínek, Janáček, Hořák

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Slovák Ondřej fyzio
Poživil Bořek vedoucí mužstva

 

 

Branky a asistence
Jelínek 1+0, Benek 0+1

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce)

” Myslím si, že to byl dobrý zápas a že se divákům musel líbit. Jsem spokojený s nasazením a jak do toho kluci vlétli. Zatím nám chybí trocha futsalového štěstí, protože jsme opět dostali trochu smolné góly. Je škoda, že jsme lépe nevyřešili některé brejky a nezdramatizovali tím více zápas. Soupeři gratuluji k zisku 3 bodů.”

Hodnocení Michala Seidlera (hráč Plzně)

” Jak jsem říkal před utkáním, nečekal nás v Liberci vůbec lehký zápas. Liberec hrál velmi dobré utkání, hrál agresivně a velmi dobře bránil. My si vytvářeli šance, které jsme nepromenovali, to samé ale i soupeř. Nakonec jsme si zápas pohlídali a zvítězili. Jsem rád za tři body, Liberec doma moc prohrávat nebude.”

 

 

Šesté ligové kolo čeká hráče v pátek – 08. 10., kdy zavítají na palubovku pražské Slavie. Výkop utkání je plánován na 20:00 – SH Eden, Praha.

Držte nám palce !

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT