„A“ tým – 4. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pátek – 24.09. – 20:00 – MSH Teplice

 

Po reprezentační pauze se opět rozběhl ligový kolotoč. Liberečtí zavítali v rámci 4. kola nejvyšší soutěže na půdu favorizovaného Svarogu Teplice. Soupeřům kádr prošel drastickou proměnou, kdy vedení vyměnilo vyjíma dvou hráčů celý tým, ve kterém ani nyní nechybí zahraniční akvizice, které dostávají na palubovce nejvíce prostoru.

Zápas se začal lépe vyvíjet pro domácí, kteří přežili úvodní šance FTZS a 2x skórovali po trefách Williama a Slavíka. To se nelíbilo JAKUBU ŽOČKOVI. Ten se při momentu na 2:1 uvolnil na deseti metrech a propálil vše, co mu stálo v cestě. O minuto později využil špatně sehrané SS Svarogu. Při brejku obešel poslední teplického obránce, branaře Hůlu a zasunul do prázdné branky – 2:2

Liberec bohužel dlouho nevyrovnaný výsledek neudržel, kdy Jelínek s Vobořilem neuhlídali na hrušce Williama – 3:2. O odskočení o 2 branky se postaral Adriano, který se štěstím propasíroval svůj volej za Dlaskovi záda – 4:2

Liberec se snažil ve druhém poločase s výsledkem něco udělat. Cítil, že po několika akcích ve vzduchu visí snížení a minimálně bod je na dostřel. Bohužel ani jedna akce nevyústila v branku a tak všechny body sebral favorizovaný Svarog.

 

Svarog FC Teplice x FTZS Liberec – 4:2 (4:2)

 

Sestava FTZS Liberec
Brankáři (2) | Dlask & Vogt
Hráči (12) | Bína P. (K), Žampa, Vobořil, Baran, Benek, Žoček, Díl, Janouš, Baláž, Vik, Jelínek, Janáček

 

Realizační tým
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Bína Marek | asistent trenéra
Slovák Ondřej fyzio
Poživil Bořek vedoucí mužstva

 

 

Branky a asistence
Žoček 2+0, Dlask 0+1

 

 

Hodnocení Jakuba Dlaska (brankář Liberce)

” Do utkání jsme šli s velkou motivací odvézt si body do Liberce. Začátek se nám nepovedl a museli jsme dohánět po dvou trefách domácích. Jsem rád, že to kluky nepoložilo, ale naopak nás to spíš nakoplo a podařilo se nám vyrovnat. Bohužel měl soupeř i trochu štěstí v koncovce a opět nám odskočil. S konečným výsledkem tak spokojení nejsme, ale druhý poločas nám ukázal na čem můžeme stavět v dalších těžkých utkáních.”

Hodnocení Tomáše Abrhama (hráč Svarogu Teplice)

” Zápas byl velmi náročný, ale myslím si, že jsme ho měli pod kontrolou. Rozhodla zkušenost našeho kádru a druhý poločas se zápas kontroloval. Výkon nebyl ideální, ale důležité jsou tři body. Teď je potřeba je potvrdit zápasem v Brně. Rozhodně se ukázal ve velmi dobrém světle William, který bude posilou.”

 

 

Páté ligové kolo čeká hráče už v pátek, kdy přivítají na domácí palubovce mistrovskou Plzeň. Utkání je naplánováno na 20:00 – SH Dukly Liberec.

Budeme Vás potřebovat !

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT