„A“ tým – 1. kolo 1. Futsal ligy – Sezona 2021/2022

Pátek – 27.08. – 20:00 – SH Dukly Liberec

 

Po více jak měsíci přípravy se hráči dočkali prvního kola 1. Futsal ligy. Na domácí palubovce přivítali SK Olympik Mělník. Soupeř v přípravném období dokázal posílit kádr o navrátilce ze Sparty Vokouna a Gabča a také se jim do sestavy vrátil Dominik Zdržálek, který strávil poslední půlrok v našem klubu.

Utkání začalo s velkým nasazením z obou stran. Na všech hráčích bylo vidět, že ligový zápas je pro ně mnohem víc, než přípravné utkání. V 5. minutě se dostali do vedení hosté. Vokoun vyslal tvrdou střelu, kterou Vogt pouze vyrazil a následně Dominik Zdržálek míč dopravil do sítě – 0:1. Hosté pokračovali ve střelecké produktivitě. V 7. minutě Mělník rozehrál standardní situaci signálem na Vokouna, který ranou pod břevno navýšil na 0:2. Domácím tento start dost svázal nohy a na hráčích byla vidět nervozita. Přesto se jim v 11. minutě podařilo snížit zásluhou VIKTORA ŽAMPY, jenž doklepl do brány míč, který po rohu projel celým vápnem mezi brankářem Žežulkou a bránícím hráčem – 1:2. Průběžné vedení o dvě branky vrátil Mělníku Josef Gabčo po individuální akci, kdy si podržel hráče na zádech a střelou k tyči navýšil skóre – 1:3. Do druhého poločasu vstoupili liberečtí s větší aktivitou, která vedla k dalším šancím na snížení. Bohužel se hráči potýkali celý zápas s nepřesnou koncovkou. S tou naopak neměli problém hráči Mělníku. Ti vsadili na hluboký obranný blok a snahu chodit do rychlých protiútoků. Tato taktika se jim vyplatila hned dvakrát. Nejprve se podařilo uniknout obraně domácích Vokounovi a poté Gabčovi – 1:4 a 1:5. Do konce zápasu zbývalo 7 minut a proto se trenér Vrabec rozhodl pro power-play. Díky velkému tlaku se v závěru podařilo dvakrát snížit brankami ŽOČKA a VOBOŘILA – 2:5 a 3:5. Na další snížení už nezbyl bohužel čas. Liberec doplatil na neproměňování šancí a Mělník si díky svému bojovnému výkonu odvezl 3 body.

 

FTZS Liberec x SK Olympik Mělník – 3:5 (1:3)

 

Sestava FTZS Liberec:
Brankáři: Vogt, Dlask
Hráči: Bína P. (K), Žampa, Vobořil, Baran, Benek, Žoček, Díl, Janouš, Baláž, Vik, Jelínek

 

Realizační tým:
Vrabec Karel | hlavní trenér
Šorsák Jakub | asistent trenéra
Ondřej Slovák | fyzio
Mezei Robert | prezident klubu
Poživil Bořek | vedoucí mužstva

 

 

Branky a asistence:
Vobořil 1+1, Žampa 1+0, Žoček1+0, Jelínek 0+1, Baran 0+1

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce):

„ Utkání se mi hodnotí velmi těžce. Myslím si, že se nám povedl vstup do zápasu. Byla tam chuť a nasazení, ale poté nás srazily dva góly Mělníku. Utkání jsme si prohráli sami a to kvůli neproměňování našich šancí. Místo toho, abychom v poločase vedli, tak jsme prohrávali a potom už se nám hrálo těžko, když jsme celý druhý poločas museli dotahovat.”

Hodnocení Jakuba Němce (trenér Mělníku):

„ První kola jsou pro všechny týmy trošku nevyzpytatelná, protože soupeří neví, co od sebe mohou očekávat. Nám se však podařilo Liberec v prvním poločase zaskočit nasazením, krásnými kombinacemi, brankami a výbornou obranou. Proto jsme poločas zaslouženě o 2 branky vyhráli. Když se nám ve druhé půli podařilo proměnit 2 z brejků a odskočit na 5:1, tak jsme začali být strašně pasivní. Zkušený tým by takový zápas měl už mít pod kontrolou a dohrát to s balonem. My jsme si ale asi začali myslet, že je hotovo a Liberci se podařilo nás hlavně v jeho powerplay dostat pod velký tlak, ze kterého vyústily 2 obdržené branky v naší síti. Na konci jsme ještě měli štěstí, že jsme branek neobdrželi ještě více, protože takový zápas ztratit by bylo trestuhodné. Celkově však musíme být spokojeni s důležitým vítězstvím na úvod soutěže a to proti takto těžkému soupeři, jako je Liberec. Myslím, že mnoho týmu odtud body vozit nebude.“

 

 

Další ligové kolo čeká hráče v neděli – 05.09., kdy zavítají na půdu ústeckého Rapidu. Výkop ve SH Sluneta je plánován na 20:00.

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT