„A“ tým – 3. přípravné utkání – Sezona 2021/2022

Neděle – 22.08. – 19:00 – Sportovní centrum Walbrzych (Polsko)

 

FTZS měl na programu další přípravné utkání před nadcházející ligovou sezonou. Poté, co plánovaný duel zrušili soupeři Boca Krupka a německý Hohenstein, sehráli hráči velice atraktivní duel na polském území a to s národním týmem Šalamounových ostrovů, který se zde připravuje na blížící se mistrovství světa v Litvě.

Kádr Šalamounových ostrovů byl tvořen velice rychlými a technicky dobře vybavenými hráči. Jako první se ale do vedení dostal Liberec, kdy Bína vyšťoural míč v soupeřově vápně a skóre otevřel dělovkou pod břevno KAMIIL JANOUŠ. Utkání se hrálo ve vysokém tempu. Druhá a poslední branka prvního poločasu padla ze sálovek soupeře, který využil chybné rozehry – 1:1

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe soupeři, který potrestal Liberec z rohového kopu – 2:1. Následné zachycení přečíslení na polovině hřiště a přesná kombinace znamenala odskočení o 2 branky – 3:1

Snížit se povedlo na 3:2 z velkého úhlu nové posile TOMÁŠI JELÍNKOVI. Následná power-play se hráčům příliš nevyvedla, kdy soupeř stanovil posledním gólem do prázdné branky skóre na 4:2 pro „domácí“.

 

Šalamounovy ostrovy (národní tým) x FTZS Liberec – 4:2 (1:1)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Dlask – Bína P., Benek, Jelínek, Baran, Vik, Janouš, Šisler, Baláž

Realizační tým:

Vrabec Karel (hlavní trenér), Šorsák Jakub (asistent trenéra), Ondřej Slovák (fyzio)

 

 

Branky:

Janouš, Jelínek

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce):

„ Jsme za konfrontaci s takto zajímavým soupeřem velice rádi. Hráče musím pochválit za přístup i za předvedený výkon. První poločas se pro nás vyvíjel dobře. Měli jsme více ze hry a měli jsme odskočil o více branek. Nevyužili jsem především dva volné přímé kopy z hranice vápna, které musí skončit v síti. Druhý poločas byl naopak spíše v režii soupeře, který potrestal naši nedůslednost při rohovém kopu a vyřešil jedno z přečíslení. V závěru jsme sahali po srovnání, ale nedali jsme ani ty největší šance, což nás stálo lepší výsledek. Nutno podotknout, že i soupeř měl své příležitosti, které končily nevyužity díky dobře chytajícím Dominovi.”

 

 

Další přípravné utkání je na programu v pondělí – 23.08., kdy náš tým odcestuje na poslední přípravný duel do Prahy, kde se utká se Spartou. Výkop zápasu je plánován na 20:00 / SC Řepy.

 

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT