„A“ tým – 1. přípravné utkání – Sezona 2021/2022

Pátek – 06.08. – 19:15 – SH Eden, Praha

 

Liberečtí po prvních dvou týdnech náročné přípravy naskočili i do utkání, kdy se v rámci přátelského duelu představili na půdě pražské SLAVIE, která loni v play-off vyřadila Spartu a obsadila tak konečnou čtvrtou příčku. V dresu FTZS Liberec se představily i nové posily Baran, Jelínek a mládežník Vik.

Byť sympatický výkon, ale s mnoha nepřesnostmi předvedli hráči v prvním poločase. Slavia se bez velké námahy chopila vedení 5:0 a zdálo se býti po zápase. Tým srážely především laciné branky ze SS a nedůrazu v pokutovém území, kde kraloval tradičně slávista Jošt.

Druhý poločas byl ze strany libereckých mnohem lepší. Slavia sice vstřelila další branku na 6:0 z rohového kopu, ale poté to byli pouze naši hráči, kteří se trefovali. Premiérový gól zaznamenal mladíček DOMINIK HOŘÁK – 6:1 a následně pohlednou kombinaci v závěru zápasu zakončil netradiční hlavičkou VIK, který tak upravil konečné skóre zápasu na 6:2 pro domácí.

 

SK Slavia Praha x FTZS Liberec – 6:2 (5:0)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Dlask – Bína P., Janouš, Benek, Žoček, Žampa, Vik, Baran (K), Jelínek, Hořák

Realizační tým:

Vrabec Karel (hlavní trenér), Šorsák Jakub (asistent trenéra), Ondřej Slovák (fyzio)

 

 

Branky:

Vik, Hořák

 

 

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce):

„ Byl to náš první zápas a hned s takhle těžkým soupeřem jako je Slavia. Musím pochválit kluky jak to odmakali, dá se říct že jezdili po ,,prdeli“, ale mrzí mě obdržené góly, které si myslím, že byly dost laciné. Jsem rád, že se noví hráči hned zapracovali do hry a ještě musím vyzvednout výkony mladíků Dana Vika a Kamila Janouše, a také výkon Dominika Hořáka. Díky týmové obětavosti a chuti se nám podařilo vyhrát druhý poločas a to beru jako veliké plus. Musíme si najít chyby, na kterých zapracujeme a plusy, které naopak ještě vylepšíme. Po 12 dnech trénování, kde jsme se vůbec nevěnovali nějaké taktice a nácvikům, jsme byli schopni držet balón, což je pro mě velmi cenné. Chci poděkovat všem hráčům za jejich chuť a náboj se kterým do zápasu šli.”

 

 

Další přípravné utkání sehrajeme již tuto středu – 11.08. ve SH Dukly Liberec, kdy přivítáme druholigové Malibu Mladá Boleslav. Výkop je plánován na 20:00.

 

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT