„A“ tým – ČF PLAY-OFF 1. FUTSAL ligy – 2. zápas série – Sezona 2020/2021

Pátek – 23.04. – 20:00 – SH ZŠ Dobiášova

 

Po prvním nevydařeném utkání ČF série PLAY-OFF, kdy Liberec padl na východě Čech vysoko 2:11 bylo na programu druhé odvetné střetnutí. Tentokrát na půdě libereckého FTZS.

Zápas se vyvíjel daleko pozitivněji. Hráči obětavě bránili a hledali skulinky v řadách historicky nejlepšího českého futsalového klubu. Skóre otevřel v 7. minutě David Drozd přesnou ranou k tyči. Na první branku zápasu uměl Liberec odpovědět po dvou minutách, kdy se prosadil TOMÁŠ JANÁČEK bombou do šibenice – 1:1. Do poločasu pálila ostrými už jen Chrudim a to konkrétně Doša a brazilec Yuri – 1:3

Druhá dvacetiminutovka se odvíjela v podobném duchu. Liberec zodpovědně bránil a vystrkoval růžky. Poslední rozvlnění sítě se událo za zády skvěle chytajícího Jakuba Dlaska, kterého překonal chrudimský Everton – 1:4. FTZS se pokusil v závěru praktikovat hru bez branaře, ale snížit se mu nepodařilo.

ČF sérii PLAY-OFF tak vede Chrudim 2:0 a má v pondělí první matchball.

 

FTZS Liberec x FK Chrudim – 1:4 (1:3)

 

Sestava FTZS Liberec:
Dlask, Plechatý – Bína P. (K), Henzl, Janáček, Knejzlík, Šisler, Vrabec, Žampa, Žoček, Baláž, Zdržálek, Janouš, Rumler

Realizační tým: Vlach Ondřej (hlavní trenér); Šorsák Jakub (asistent trenéra), Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

 

Branky a asistence:

Janáček 1+0, Žampa 0+1

 

 

Hodnocení Ondřeje Vlacha (trenér Liberce):

„ Dnešní výkon se hodnotí určitě lépe než v prvním zápase. Dalo by se říct, že jsme dnes hráli na hranici svých možností a za to jsem na kluky pyšný. Dobře jsme bránili, skákali jsme do střel a podržel nás i brankář Dlask. Snažili jsme se i více držet míč a pokusit se vytvořit si nějaké další šance, ale soupeř si zejména ve druhém poločase zápas pohlídal.”

Hodnocení Felipe Condeho (trenér Chrudimi):

„ Do utkání jsme po ofenzivní stránce vstoupili dobře, ale vyrobili jsme několik chyb v obraně a tímto darovali Liberci několik šancí. Povrch z gumy zpomaloval tempo hry a je výhodnější pro mužstva, která chtějí bránit. I přesto se nám ale podařilo třikrát skórovat. Po pauze jsem chtěl po hráčích, aby kontrolovali hru a to se povedlo. Obranu jsme zlepšili a již mnoho věcí Liberci nepovolili. Odjeli jsme s druhým bodem a udělali další krůček ke splnění našeho cíle”.

 

 

Třetí zápas ČF série PLAY-OFF proti Chrudimi odehrají hráči už v pondělí a to na hostující palubovce !

ČTVRTFINÁLE PLAY OFF 1. FUTSAL LIGY – 3. zápas – PONDĚLÍ – 26.04. – 19:00 – MSH Chrudim

Stav série: 0:2

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT