„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL ligy – dohrávka 13. kola – Sezona 2020/2021

Pátek – 16.04. – 20:30 – SH Gymnázium Mělník

 

Na programu byla poslední dohrávka základní části 1. FUTSAL ligy sezony 20/21. Liberečtí futsalisté zavítali na horkou půdu mělnického Olympiku, který ztrácel před utkáním na náš tým pouhé 2 body.

Vstup do zápasu vyšel lépe severočechům, kteří využili přečíslení a díky chladné koncovce JIRKY ŠISLERA se ujali vedení – 1:0. Utkání bylo v prvních dvaceti minutách vyrovnané a další branky k vidění nebyly.

Druhá dvacetiminutovka byla z pohledu našeho týmu už výrazně lepší. Hráči zlepšili pohyb, z čehož pramenily další příležitosti a branky. Hattrick si připsal na svůj účet FILDA HENZL. Po jednom gólu přidal VIKTOR ŽAMPA a TOMÁŠ JANÁČEK. Nekoncentrovanosti v obranné fázi využil ve 37. minutě mělnický Miker, který se trefil 2x a stanovil tak konečné skóre na 6:2 pro Liberec.

FTZS dokráčel díky suverénnímu druhému poločasu za vítězstvím a zakončil tak úspěšně základní část sezony 020/021.

 

SK Olympik Mělník x FTZS Liberec – 2:6 (0:1)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Plechatý – Bína P. (K), Benek, Henzl, Janáček, Knejzlík, Šisler, Vrabec, Žampa, Žoček, Baláž

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

 

Branky a asistence:

Henzl 3+0, Šisler 1+1, Janáček 1+0, Žampa 1+0, Brabec 0+2, Benek 0+2

 

 

Hodnocení Filipa Henzla (hráč Liberce / autor hattricku):

„ Po sérii zápasů bez bodů se nám konečně podařilo vyhrát. Potřebovali jsme to před play off jako sůl a myslím si, že to pro nás může být dobrá vzpruha. První poločas byl od nás trochu nervózní, ale naštěstí se nám podařilo dostat do vedení. V druhém poločase šel náš výkon nahoru a potvrdili jsme to hezkými brankami. Za hattrick jsem rád, ale důležitá je výhra týmu. Do kasy za to určitě zaplatím, to mi hlásili už kluci na lavičce.”

Hodnocení Jakuba Němce (trenér Mělníku):

„ Do utkání jsme šli z náročnější přípravy a to se asi projevilo ve 2.poločase, kdy nám trošku došly síly. Chtěli jsme si v utkání vyzkoušet nějaké herní varianty, 1.poločas se hra dařila, byli jsme aktivnější a vytvořili jsme si dost brankových příležitostí. Bohužel nás opět zklamala koncovka. Naopak Liberec využil ke skórování snad jedinou větší šanci. Ve 2.poločase jsme udělali dost zbytečných chyb, byli jsme pod tlakem Liberce a to vyústilo v konečný nepříznivý výsledek”.

 

 

V základní části sezony 020/021 tak končí FTZS Liberec na 7. místě tabulky a vyzve ve čtvrtfinále play-off tým druhý – FK Chrudim. Série utkání bude zahájena na půdě soupeře:

ČTVRTFINÁLE PLAY OFF 1. FUTSAL LIGY – 1. zápas – ÚTERÝ – 20.04. – 19:00 – MSH Chrudim

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT