„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL ligy – dohrávka 18. kola – Sezona 2020/2021

Pondělí – 12.04. – 20:00 – UNYP aréna, Praha

 

Předposlední utkání základní části sehráli futsalisté se čtvrtým týmem tabulky – AC Spartou Praha. Pražanům chyběli v sestavě čeští reprezentanti Gerčák, Křivánek, Vokoun a nor Rakvaag. Liberec v případě zisků 3 bodů mohl reálně pomýšlet na vytoužené 6. místo v tabulce, jenž by mu zajistilo výhodnější postavení pro blížící se PLAY-OFF.

První poločas byl opatrný z obou stran. Ani jeden z týmů nechtěl udělat první chybu a odpovídalo tomu i vlažné tempo hry. Více brankových příležitostí si vytvořila Sparta, ale vždy narazila na jistého Vogta. Po prvních dvaceti minutách branka k vidění nebyla.

Do druhé půle vstoupila lépe Sparta, která se ujala relativně pohodlného vedení 3:0 po brankách Brahimiho, Maicona a Gualdy. Na chyby v obraně a laciné branky reagovala trenérská dvojice obměnou čtyřek, což týmu prospělo. Na 3:1 snížil po asistenci Karla Knejzlíka PAVEL BALÁŽ, jenž se radoval ze své letošní první vstřelené branky. Následně na 4:1 pro Spartu zvýšil Bernardo, který využil špatného vyběhnutí Vogta. Dalšího snížení se Liberec dočkal vzápětí, kdy brejk vyřešil Žampa s NOVOTNÝM a bylo to náhle opět o 2 branky – 4:2. Na dostřel gólu se FTZS nedostal. Svým druhým zásahem v zápase navýšil Maicon – 5:2. Poslední gól si připsal tým z Podještědí, kdy připravený míč z nepřímého volného kopu uklidil BENEK – 5:3. V závěrečné PP si Liberec sice vypracoval několik slibných šancí, ale ani jedna úspěch neslavila.

 

AC Sparta Praha x FTZS Liberec  – 5:3 (0:0)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Plechatý – Bína P. (K), Benek, Henzl, Janáček, Knejzlík, Novotný J., Šisler, Vrabec, Žampa, Žoček, Rumler, Baláž

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

 

Branky a asistence:

Baláž 1+0, Novotný 1+0, Benek 1+0, Žoček 0+1, Knejzlík 0+1, Žampa 0+1

 

 

Hodnocení Filipa Henzla (hráč Liberce):

„ První poločas byl z obou stran velmi opatrný, nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu a tím soupeře dostat do zápasu. Přišlo mi, že jsme se přizpůsobili hře Sparty, která neměla moc vysoké tempo. Neměli jsme tak dobrý pohyb a soupeře jsme tím pádem nemohli dostat pod větší tlak. Do kabin se šlo i přesto pro nás za příznivého stavu 0:0. Do druhé půle jsme chtěli vkročit aktivněji a strhnout vítězství na naši stranu. Bohužel už je to taková naše ohraná písnička, kdy po našich chybách dostaneme soupeře do vedení. Zápas pak sice dostal nový rozměr, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale vyrovnat se nám už nepodařilo i když jsme ke konci uchýlili k power-play, při které jsme si vytvořili dostatek šanci. Výsledek nás mrzí, protože z dnešního zápasu jsme měli vytěžit víc.”

Hodnocení Beniho Simitčiho (brankář Sparty):

„ Každý se šetří a podle toho i dneska vypadal výkon. Speciálně v prvním poločase, kde jsme byli na úrovni druholigového týmu. O poločase v šatně jsem musel trošku zvýšit hlas a pak už se přidalo. Nakonec to byl takový pro nás vítězný výsledek”.

 

 

Poslední utkání základní části sehrají naši futsalisté v pátek, kdy zavítají na půdu SK OLYMPIKU MĚLNÍK.

RESTART 1. FUTSAL LIGY – dohrávka 13. KOLA – PÁTEK – 16.04. – 20:30 – SH Gymnázium Mělník

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT