V reprezentační pauze dostala prostor vedoucí a organizační složka naší rezervy. „B“ tým vzal přípravu velmi zodpovědně, ale bohužel se kvůli vyšší moci DIVIZE ani nerozehrála a byla před časem oficiálně zrušena. PR manažer Kuba Dlask vyzpovídal Jakuba Šorsáka a Marka Bínu, co si o celé situaci myslí a s jakými vizemi půjde „B“ tým do nové sezony 021/022:

 

1) Kubo může zrušení soutěže nějak tým poznamenat ?
JŠ: Nemyslím si. Sezónu jsme totiž začali měsíc před soutěží a víc jsme toho bohužel nestihli, takže by to nemělo nijak hráče poznamenat.

2) Jak tým pracoval během čtyřtýdenní přípravy ?
JŠ: Kluci měli celou tu dobu do futsalu zápal a chuť, kterou jim překazila týden před 1. MU opatření. Takže si myslím, že kluci budou více hladoví až začne tréninkový proces znovu.

3) Na co jste se v tréninkovém procesu zaměřovali ?
JŠ: Začátky byly seznamovací, abychom pochopili, že futsal a fotbal je po taktické a herní stránce jiný. Kluci vše odmakali a kromě tréninků jsme měli i dvě přípravná utkání s A-týmem. Jeden na začátku přípravy a druhý před příchodem opatření, ve kterém byl vidět náš vzestupný proces, za což jsem velmi rád.
MB: Celkově tréninky hodnotím velmi kladně. Pro Kubu to byla od začátku velká výzva, kdy v roli trenéra stál poprvé, ale myslím si, že se s tím vypořádal na jedničku. Každý trénink je poskládaný tak, aby nás posouval dál. Jestli budeme v tomto pokračovat, tak si myslím, že na příští sezónu budeme dobře připraveni.

4) Viděl jsi i po tak krátké době (4 týdny) zlepšení ?
JŠ: Ano, kluci jsou strašně učenliví, kolikrát si přišli pro radu i sami. Od všech tam byl vidět posun.
MB: V průběhu těch čtyř týdnů si tým sedl a myslím si, že lépe to dopadnout nemohlo. V týmu máme hráče, kteří už nějaké zkušenosti ve futsalu na různých úrovní mají. Naopak kluci, co tolik zkušeností nemají jsou o to víc učenliví a snaží se je dohnat.

5) Kteří hráči Tě zaujali nejvíce ?
JŠ: Nechtěl bych nikoho vyzdvihovat. Všichni kluci makali na 100%.

6) Jak se hráči udržovali po dobu opatření ?
JŠ: Dali jsme jim možnost náhledu do individuálního plánu A-týmu a bylo na každém, zda-li ho využije nebo si udělá svůj vlastní.
MB: Je to super, že oba týmy jsou propojené a my jako hráči měli tento servis od trenérů Áčka. Osobně jsem jejich tréninkový plán využil a chodil jsem trénovat s bratrem.

7) Je v plánu ještě nějaká obměna kádru nebo posily ?
JŠ: Rádi bychom přivedli jednoho až dva hráče.
MB: Naše velká síla je právě v tom kolektivu. Bohužel se časem ukázalo, že s některými hráči z různých důvodů nemůžeme počítat, takže musíme tým trochu doplnit.

8) Co teď tým čeká ? Kdy začne příprava na další sezónu ?
JŠ: Teď to máme všichni těžké a hráče čeká další čekání. Pokud vše dopadne dobře a soutěž bude ve stejném složení, tak by se měla znovu rozjet v říjnu. Chtěli bychom tedy začít přípravu začátkem září.

9) Jsi v kontaktu s trenérem A týmu ? Má některý hráč na to, aby posílil ligový tým ?
JŠ: S Benym v kontaktu jsem. Snažím se k němu chodit pro rady, jak zlepšit tréninková cvičení, jelikož je to pro mě nová pozice a Aleš už dlouholeté zkušenosti jak z fotbalu, tak i z futsalu má. Těžko říct, zda někdo na Áčko má. Po měsíci tréninků se to zatím nedá takhle říct. Chybí nám zápasová vytíženost, která by nám o týmu řekla víc. Každopádně si myslím, že v B-týmu roste nová generace FTZS, která za pár let může kluky v Áčku vystřídat.
MB: Jak jsem říkal, tak oba týmy jsou propojené a my jsme rádi za servis, který nám byl poskytnut a za projevenou důvěru. A tým je pro nás všechny vzor a zároveň motivace. Uvidíme postupem času, zda-li někdo do ligového mančaftu nahlédne.

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT