„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL ligy – 22. kolo – Sezona 2020/2021

Pátek – 02.04. – 20:00 – SH ZŠ Dobiášova

 

Poslední domácí zápas základní části 1. FUTSAL ligy 020/021 sehráli liberečtí s pražskou SLAVIÍ, které měli hráči z prvního vzájemného utkání co vracet.

Úvod vyšel FTZS na výbornou. Brejk ze 4. minuty vyřešil Bína s JANÁČKEM na jedničku. Druhý jmenovaný hráč tak otevřel skóre na 1:0. O 2 minuty později našel Novotný dlouhým pasem JAKUBA ŽOČKA a ten pohotovou ranou z voleje navýšil na 2:0. Bohužel jak bývá poslední dobou zvykem, nekoncentrovanost a slepené góly dostaly soupeře znovu do hry a dokonce i do pohodlného vedení. Do poločasu se prosadil za hosty 3x Jošt, Záruba a Křemen a liberečtí museli opět skóre dotahovat.

Do druhého poločasu udělali oba trenéři několik změn ve složení čtveřic a hra se srovnala. Především levonohá čtyčka v rudém dresu Knejzlík, Henzl, Janáček a Vrabec dělali soupeři problémy. Nadmíru produktivní soupeř, který využil každého malého zaváhání si zápas pohlídal. Pozitivním faktem je, že druhá dvacetiminutovka skončila nerozhodně 3:3. Za FTZS se trefil FILIP HENZL a hattrick dokonal dvěma zásahy z poslední minuty TOMÁŠ JANÁČEK, který byl nejvýraznější tváří libereckých. Za hosty pálil Sláma a znovu 2x Jošt, který se tak dostal na neuvěřitelných 5 gólů v utkání a po zásluze se tak stal nejlepším střelcem základní části 1. FUTSAL ligy.

 

FTZS Liberec x SK Slavia Praha – 5:9 (2:6)

 

Sestava FTZS Liberec:
Dlask, Plehatý – Bína P. (K), Benek, Henzl, Janáček, Knejzlík, Novotný J., Šíma, Šisler, Vrabec, Zdržálek, Žampa, Žoček

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

 

Branky a asistence:

Janáček 3+1, Henzl 1+1, Žoček 1+0, Bína 0+1, Knejzlík 0+1, Novotný 0+1

 

 

Hodnocení Ondřeje Vlacha (asistent trenéra Liberce):

„ Do zápasu jsme šli s vírou, že Slavii porazíme. Cítil jsem to i z hráčů, že přišel ten zápas, kdy obereme o body tým z první pětky. Napovídal tomu i začátek zápasu, kdy jsme si několikrát poradili s presingem soupeře a vstřelili dva góly. Soupeř poté dal trochu šťastný gól a to náš výkon úplně zmrazilo. Slavie pak předvedla, že je ve střelecké pohodě, zejména tedy Jošt. Jsem rád za výkon kluků, co naskočili v druhém poločase. Museli si na svou šanci počkat, ale o to lepší výkon podali. Výsledkem toho bylo naše závěrečné snížení.”

Hodnocení Jakuba Dlaska (brankář Liberce):

„ Kluci do zápasu vstoupili skvěle. Zlomil nás první gól Slavie, který beru jednoznačně na sebe. Takovou střelu jsem si měl pohlídat. Soupeř poté byl velmi produktivní a ve zbytku prvního poločasu dal gól skoro z každé nebezpečné situace. Po prostřídání v druhém poločasu jsme naší hru dost oživili a klukům se podařilo v závěru snížit. Tento zápas se nám nepovedl. Máme určitě co napravovat. Čeká nás týdenní pauza a v ní se aspoň můžeme dobře připravit na další zápas“.

Hodnocení Davida Jošta (hráč Slavie Praha):

„ Začátky první poločasů nám vůbec nevychází, než se dostaneme do zápasu, tak uteče pět minut a dvakrát inkasujeme. Teď jsme si s tím ještě poradili, ale v play-off se toho musíme vyvarovat, protože toho bychom mohli těžce litovat. Za svoje branky jsem samozřejmě rád i za to, že se mi podařilo na dálku vyhrát souboj s Tomášem Vnukem o nejlepšího střelce. Bylo to myslím i normální góly, ne jenom nějaké dorážky na zadní tyči. Chci klukům poděkovat, je to samozřejmě práce celé naší čtyřky a celého týmu.”

 

 

Další utkání čeká hráče po reprezentační pauze a to v netradiční pondělí, kdy zavítají na půdy pražské SPARTY.

RESTART 1. FUTSAL LIGY – dohrávka 18. KOLA – PONDĚLÍ – 12.04. – 20:00 – UNYP ARÉNA, PRAHA

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT