„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL ligy – 21. kolo – Sezona 2020/2021

Pátek – 26.03. – 20:00 – SH KP Vodova, Brno

 

Páteční 21. kolo 1. FUTSAL ligy přineslo souboj dvou sousedících celků tabulky. Šestý Liberec zavítal na palubovku Helasu Brno. První vzájemné utkání se před pár týdny povedlo více severočeskému týmu, který pod Ještědem zvítězil poměrem 3:1.

Úvod zápasu se hrubě hráčům v rudých dresech nepovedl. Dvoubrankové vedení a chyby v obraně potrestali brněnští hráči Havrda se Sznapkou – 2:0. Libereckým následně pomohl time out, který si vzali trenéři Benek s Vlachem. Náhle svou příležitost využil TOMÁŠ JANÁČEK a snížil na 1:2. Stejný hráč si našel o minutu později míč ve vápně a stav srovnal – 2:2. Více se v první dvacetiminutovce neudálo a šlo se do šaten za nerozhodného stavu.

Vstup do druhého poločasu vyšel naopak lépe Liberci. Svou první branku v novém působišti si připsal s chutí hrající DOMINIK ZDRŽÁLEK, který propálil bodlem vše, co mu stálo v cestě – 2:3

V onu chvíli nenaznačovalo nic tomu, že by měl FTZS o výhru přijít. Hráči svědomitě bránili a soupeře do větších příležitostí nepouštěli. Do svých rukou vzal osud utkání kapitán David Cupák, který šťastně ve 36. minutě srovnal na 3:3. O dvě minuty později si našel nahozený míč před brankou a skluzem otočil skóre utkání – 4:3. Ve stejné minutě se prosmýkl opět Cupák podél lajny a neservíroval míč svým spoluhráčům, kteří byli téměř bez práce. Na 5:3 zvýšil Svoboda.

Liberec dokázal v závěru ještě korigoval zásluhou JAKUBA ŽOČKA, který proměnil 10m kop za šestý akumulovaný faul domácích. Tento prohřešek doprovodil David Cupák hanlivým komentářem na účet sudího, za což si vykoledoval ČK. Stejnou barvu karty uviděl asistent trenéra Jan Loup, který se přidal do diskuse s dalšími hanlivými povyky.

Nepovedeným závěrem utkání si FTZS zkomplikoval cestu za 6. místem v tabulce, na které si aktuálně dělají zálusk další 2 týmy a to Helas Brno (22 bodů) a Olympik Mělník (22 bodů). Konec soutěže bude tak pro diváky ještě velice zajímavý.

 

Helas Brno x FTZS Liberec – 5:4 (2:2)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Dlask – Baláž, Benek, Bína P. (K), Janáček, Janouš, Henzl, Knejzlík, Šisler, Šíma, Vrabec, Zdržálek, Žoček

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

 

Branky a asistence:

Janáček 2+0, Zdržálek 1+0, Žoček 1+0, Vrabec 0+1, Bína P. 0+1

 

 

Hodnocení Vojtěcha Cupáka (hráč Helasu):

„ Utkání se mi hodnotí určitě lépe než soupeři. Ten ačkoliv nepřijel v nejsilnější možné sestavě, se prezentoval velmi sympatickým, běhavým a důrazným futsalem, který nám nadělal velké problémy. Utkání dle mého rozhodl náš klid při nepříznivě se vyvíjejícím druhém poločase, kdy jsme během pár minut dokázali otočit a odskočit soupeři na dva góly. Jinými slovy rozhodl faktor David Cupák, který utkání rozhodl prakticky sám. V utkání jsme dle mého prokázali o trochu větší futsalovost a zkušenost. Vytvořili jsme si více gólových šancí a i když jsme většinu neproměnili, vyhrát jsme si zasloužili. Jedinou kaňkou na divácky atraktivním utkáním je necitlivé vyloučení našeho kapitána, který nám bude velmi chybět v následujícím stejně důležitém utkání v boji o šesté místo.”

Hodnocení Ondřeje Vlacha (asistent trenéra Liberce):

„ V prvním poločase jsme se nemohli dostat do tempa, ale po time outu jsme dokázali otočit nepříznivý stav a začali jsme být nebezpeční. Do druhé půle jsme si řekli, že budeme hrát stejně jako druhých 10 minut v první půli. Dali jsme rychlého góla na 2:3. Bohužel jak to u nás bývá, přišla nedisciplinovanost. Brzo jsme měli 4 fauly a pak jsme těžko mohli být aktivní a důrazní v os. soubojích. Pak jsme soupeře 10 minut do ničeho nepustili, měli jsme několik situací do přečíslení, ale vždy jsme vybrali to horší řešení. Pak přišel minutový výpadek, kdy soupeř otočil skóre. Ze snahy to otočit, jsme ještě znovu inkasovali. Toto utkání jsme měli vyhrát, nemáme nic a odjíždíme s prázdnou.”

 

Další utkání čeká hráče v úterý, kdy se postaví doma pro prvnímu celku tabulky – SK INTEROBALU PLZEŇ

RESTART 1. FUTSAL LIGY – dohrávka 12. KOLA – ÚTERÝ – 30.03. – 19:30 – SH ZŠ Dobiášova

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT