„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL ligy – dohrávka 11. kola – Sezona 2020/2021

Úterý – 23.03. – 20:00 – SH Slavia Eden, Praha

 

Liberečtí zavítali po nepovedeném utkání s Chrudimí do Edenu, kde se postavili proti SLÁVII PRAHA. Bylo to v rámci sezony 2020/2021 první vzájemné střetnutí. Byť se jednalo o souboj pátého celku s šestým, favorité byli sešívaní.

Vstup do zápasu vyšel lépe FTZS. Ve13té minutě otevřel skóre zápasu dalekonosnou dělovkou JIRKA ŠISLER – 0:1. Do poločasu se povedlo Pražanům skóre otočit. Trefil se Záruba, Ševčík a 4s před závěrečnou sirénou Křemen – 3:1

Naopak druhý poločas začali lépe domácí, kteří měli lepší pohyb a dostávali se do zakončení. Dvěma brankami Jošta odskočila Slávia na 5:1. Na hrozivých 6:1 upláchl po lajně mladíček Sita a lobem překonal Vogta.

Severočechům poté nezbývalo nic jiného, než-li soupeře napadat a pokusit se zápas zdramatizovat. Tlak vyústil v několik faulů. Šestý si připsali Pražané na Vogta a ŽOČEK se z 10ti metrů nemýlil – 6:2. Tečku za utkáním udělal Záruba, který využil zaváhání při power-play a stanovil konečné skóre na 7:2 pro Slávii.

 

SK Slavia Praha x FTZS Liberec – 7:2 (3:1)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt (K), Plechatý – Žampa, Henzl, Janáček, Žoček, Vobořil, Novotný J., Janouš, Zdržálek, Benek, Vrabec, Šisler

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

 

Branky a asistence:

Šisler 1+0, Žoček 1+0, Vrabec 0+1

 

 

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce):

„Prvních 15 minut jsme hráli přesně to co jsme chtěli. Slavii jsme nepouštěli do velkých šancí a když už něco měli, tak to pozorný Dominik zlikvidoval. Mrzí mně, že jsme neodskočili na 0:2. Konec poločasu se nám absolutně nepovedl. Slavie zvyšovala tempo a zatlačila nás. Trochu šťastným gólem srovnali na 1:1 a to je asi nakoplo. Ve druhém poločase místo toho, abychom hráli aktivněji a s výsledkem se pokusili něco udělat, tak jsme dostali prvních 7 minut další dva góly a Slavie zkušeně hru kontrolovala. Soupeři gratuluji a zaslouženě si výsledek pohlídali. Pro nás to bylo výkonnostní maximum a kluky jsem pochválil. Pokud chceme hrát vyrovnanější partie s týmy z první pětky, tak náš výkon musí být koncentrovaný celé utkání a musíme se vyvarovat takových chyb.”

Hodnocení Davida Friče (trenér Slavie):

„ Do zápasu jsme nevstoupili tak aktivně, jak jsme chtěli, soupeř dal první gól, což nás trochu přibrzdilo. Ke konci poločasu jsme si ale pro vedení šli docela aktivně, měli jsme víc příležitostí a myslím si, že rozhodlo to, že jsme odskočili ještě do přestávky na 3:1.”

Hodnocení Radima Záruby (hráči Slavie):

„ Trvalo nám trochu déle, než jsme se do zápasu dostali, první deset, jedenáct minut jsme byli v útlumu a nehráli jsme to, co jsme si řekli. Postupem času jsme tempo zvyšovali a ke konci poločasu proměnili šance. Myslím si, že druhou půli jsme si už pohlídali a dokonce si vyzkoušeli i nějaké taktické věci.“

 

Další utkání čeká hráče v pátek, kdy se postaví v odvetě proti HELASU BRNO.

RESTART 1. FUTSAL LIGY – 21. KOLO – PÁTEK – 26.03. – 20:00 – SH KP Vodova, Brno

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT