„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL ligy – 20. kolo – Sezona 2020/2021

Pátek – 19.03. – 19:30 – SH ZŠ Dobiášova

 

Liberečtí po úspěšném utkání s Helasem Brno, kdy si upevnili pozici zajišťující PLAY-OFF přivítali pod Ještědem v rámci 20.kola 1. FUTSAL ligy 14-ti násobné mistry z Chrudimi. Nedávné vzájemné utkání na východu Čech skončilo přesvědčivou výhrou Chrudimi 8:2 a i dnes měl duel jasného favorita.

Chrudim vstoupila do zápasu povedeným brejkem, kdy na jeho konci stál Max – 1:0. Východočeši se neprezentovali jako obvykle vysokým napadáním, ale pevným blokem na 20ti metrech. FTZS tak měl daleko více prostoru na přípravu a kombinaci. Bohužel ale ani jedna z šancí, kterých nebylo mnoho se Liberci proměnit nepodařilo. Naopak Chrudim do poločasu zvýšila svůj náskok na 4:0 díky gólům Drozda D., Drozda P. a opět Maxovi.

Druhá dvacetiminutovka se táhla v obdobném duchu. Jak Liberec, tak Chrudim udělala navíc změny ve složení čtyřek a především nové tváře v rudých dresech – Rumler, Baláž, Knejzlík a Šíma se jevily velmi dobře. Svou aktivitou a kvalitním pohybem Liberec v určitých pasážích držel více míč a přibližoval se ke svatyni Litviněnka. Bohužel ani to v branku nevyústilo. Chrudimští zkušení hráči využívali mezer v obraně a přidali další góly. Po 40ti minutách svítil stav na tabuli – 0:7.

 

FTZS Liberec x FK Chrudim – 0:7 (0:4)

 

Sestava FTZS Liberec:
Dlask, Vogt (K) – Žampa, Henzl, Janáček, Žoček, Vobořil, Novotný J., Janouš, Zdržálek, Šíma, Knejzlík, Rumler, Baláž

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

Branky a asistence:

 

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce):

„ Chrudim dnes trestala všechny naše chyby. Od začátku jsme se s Chrudimí snažili držet krok a dostávat je pod tlak, ale jejich taktická vyspělost a kvalita nám dělala velké problémy. Myslím si, že ten výsledek je zasloužený, protože jsme udělali hodně chyb v defenzivní fázi. Nezbývá nic jiného než soupeři pogratulovat k výhře a soustředit se na další zápasy.”

Hodnocení Felipe Condeho (trenér Chrudimi):

„ Když vezmu v potaz počet odehraných zápasů tento týden, v Liberci to z naší strany byla excelentní prezentace. Kontrolovali jsme tempo hry, nedali jsme kvalitnímu libereckému mužstvu mnoho příležitostí, naopak jsme předvedli dobré herní varianty v ofenzivní fázi. Všichni mladí hráči, kteří dostali příležitost, odehráli velmi dobrý zápas a dávají mi jistotu, že je mohu v utkání využívat více a více.”

 

Další utkání čeká hráče už v úterý, kdy tým zavítá do Edenu a vyzve pražskou SLAVII.

RESTART 1. FUTSAL LIGY – dohrávka 11. KOLA – ÚTERÝ – 23.03. – 20:00 – SH Eden, Praha

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT