Jak hodnotí dosavadní průběh sezony trenér ALEŠ BENEK ? V reprezentační pauze jsme mu položili několik otázek.

 

1) Aleši jak hodnotíš letošní ročník a to, že se tým drží na 6. místě ?

Držíme sice 6. místo, ale o spokojenosti ještě mluvit nechci. Hodně mě mrzí domácí ztráta s Rapidem a také venkovní prohra v Českých Budějovicích. V obou případech jsme na soupeře nedokázali reagovat takticky a tyto utkání se nám celkově nepovedly. Z toho vyplývá, že jsme těch bodů mohli mít i více a potom bych asi řekl, že jsem spokojený.
Do konce sezóny je ve hře ještě dost bodů. Věřím, že s Helasem a Mělníkem se o to 6. místo budeme rvát do posledního kola.
Jinak celkově ročník hodnotím kladně. Jsem velice rád hlavně za to, jak všechny týmy přistupují k jednotlivým opatřením. Fanoušci futsalu mohou v této době vidět dá se říct všechny utkání živě, ať už s komentářem nebo bez. Futsal je v ČR na vzestupu a věřím, že i my mu děláme v Liberci dobrou reklamu.

2) Má tým na to pozici udržet a vybojovat tak playoff ?
Pokud neuděláme play-off, tak rezignuji na postu hlavního trenéra (smích) Ne, teď vážně. Určitě by bylo moc hezké se na 6. místě udržet, ale pokud skončíme 6. nebo 8. je mi zrovna úplně jedno. Chci hlavně, aby jsme se stále zlepšovali a bylo to vidět v každém dalším zápase. Pokud po každém zápase máte dobrý pocit, můžeme se jeden druhému v kabině podívat do očí, že jsme proto udělali maximum, tak je to ta největší odměna. Děláme to hlavně pro zábavu a radost. Určitě nebudeme podřizovat všechno výsledkům, ale slibuji, že uděláme všechno proto, abychom si letos play-off zahráli. Byla by to odměna pro celý klub a dosažení dalšího historického milníku.

3) Co je klíčem k letošnímu úspěšnému ročníku? Díky čemu hrajeme ve vyšších patrech a vyrovnaně s těžšími soupeři ?

Pokud mám začít ze široka, tak určitě je to hlavně dobrou organizací a velmi dobrými podmínkami, které nám vedení na tuto sezónu připravilo. To je podle mě jeden z hlavních důvodů proč se zatím držíme tam, kde se držíme. Myslím si, že to všechno okolo a veškerý servis, který máme má vliv na dobrou náladu v týmu a disciplínu v samotných zápasech.
Dále se velmi dobře před sezónou tým posílil. Všichni hráči, kteří k nám přišli mají s ligou bohaté zkušenosti a tento faktor nám v předešlých sezónách chyběl. Takticky jsme zaostávali. Dostávali jsme spoustu gólu, což byl jeden z mých hlavních cílů, aby se změnilo.
Změnili jsme celkově tréninkový proces. Nastavili jsme pravidla a priority mezi futsalem a fotbalem. Musím vyzdvihnout všechny jak se dokážeme vzájemně respektovat. S jakým zápalem přistupujeme do všech tréninků a celkově je ze všech kluků cítit, že si vážíme, že vůbec v této nelehké době můžeme hrát a trénovat.

4) Osobně si prodělal lehké zranění kotníku, jak probíhá rekonvalescence a kdy tě můžeme čekat zpět na hřišti ?

Pravda. Špatně jsem došlápl na kluzkých schodech a kotník mi otekl. Myslel jsem si, že je to pouze maličkost, ale druhý den jsem se na nohu nemohl ani postavit a po návštěvě lékaře mi bylo diagnostikováno pochroumané pouzdro. Aktuálně se to celkem lepší. Berle jsem už odhodil.
Podle toho, jak teď ale kluci trénují už mě asi do sestavy nikdo nepustí. Budu doufat, že mě trenér na pár střídání koncem března do nějakého utkání zase vyšle a budu moct v závěru základní části týmu pomoct (úsměv).

5) Posila Dominik Zdržálek se teď vrací z marodky, jak na Tebe tento hráč působí a bude pro tým přínosem?

Zdrža? To je prostě Zdrža (smích). Velmi hodný a pracovitý kluk. Musím říct, že do kabiny zapadl velice dobře. Je dobře technicky vybavený a ve hře si umí poradit v těžkých situacích. Určitě zvedl konkurenci v týmu a v tréninkovém procesu celkově vypadá dobře. Věřím, že v závěru sezóny to může být náš žolík, který do naší hry zase může přinést něco nového a budeme pro soupeře ještě víc nebezpeční.

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT