„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL ligy – 18. kolo – Sezona 2020/2021

Pátek – 19.02. – 19:30 – SH ZŠ Dobiášova

 

Po dvou výhrách za sebou čekal na naše hráče daleko těžší oříšek. Pod Ještěd přicestovaly Teplice, které se netají ambicemi o nejvyšší příčky 1. FUTSAL ligy. Vzhledem k nabitému programu trenéři Benek a Vlach rozložily síly na další hráče, kteří se nakonec ukázali ve velice dobrém světle a na herním projevu libereckých to znát nebylo.

Po celé utkání držel soupeř daleko více míč na svých sálovkách. FTZS vycházel z pevné obrany, která na Svarog platila. Brazilští hráči se dostávali do jasný příležitostí sporadicky. Střelu z osmé minuty ze sálovky Sally ztečoval nešťastně za zása Plechatého Filip Henzl a Svarog se ujal vedení 1:0. Do poločasu si vytvořily obě mužstva své příležitosti, ale ani jedna neskočila brankou.

Druhá dvacetiminutovka měla velice podobný průběh. Liberec svědomitě a srdnatě bránil útoky kreativních cizinců a vyrážel do protiútoků. Navýšení skóre na 2:0 pro Teplice obstaral Guti ze sehraného signálu z rohu.

Cca 6 minut před koncem trenéři domácích zvolili hru power-play a to se ukázalo jako správný tah. Sraženou střelu Žočka uklidil do brány VIKTOR ŽAMPA a bod byl v tu chvíli na dosah. Bohužel další příležitosti zůstaly neproměněny a tak si tepličtí odvezl 3 body za hubenou výhru 2:1.

 

FTZS Liberec x Svarog FC Teplice – 1:2 (0:1)

 

Sestava FTZS Liberec:
Plechatý, Vogt – Bína P. (K), Hořák, Žampa, Henzl, Šisler, Vrabec, Šorsák, Baláž, Janáček, Rumler, Knejzlík, Žoček

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

Branky a asistence:

Žampa 1+0

 

 

Hodnocení Ondřeje Vlacha (asistent trenéra Liberce):

„ Zápas se mi těžce hodnotí, protože si myslím, že by mu seděla spíše remíza. Vypracovali jsme si během zápasu pár dobrých šancí, které jsme měli proměnit, ale na druhou stranu soupeř některé své šance také zahodil. V závěru jsme se chtěli chytit díky power-play. To se nám podařilo a udělali jsme z utkání ještě drama. Za výkon musíme kluky pochválit, zejména v defenzívě si všichni počínali velmi zodpovědně. V závěru nám chybělo možná trochu štěstí nebo nějaké překvapivé řešení, abychom z utkání získali alespoň bod.”

Hodnocení Jiřího Barana (kapitán Teplic):

„ Těžký zápas. Domácí kousali, přesně jak jsme si to mysleli a nedali nám vůbec nic zadarmo. Také velmi dobře bránili a těžko se nám dostávalo do šancí. Nicméně zvládnuté utkání a teď se už hlavou připravujeme na dvojzápas Slavie a Chrudim, který nám mnohé ukáže.”

 

Další utkání čeká naše hráče ve středu. FTZS zavítá na palubovku mnohonásobného mistra z Chrudimi.

RESTART 1. FUTSAL LIGY – dohrávka 9. KOLA – STŘEDA – 24.02. – 19:00 – MSH Chrudim

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT