„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL LIGY – 17. kolo – Sezona 2020/2021

Pátek – 12.02. – 20:00 SH KP Vodova Brno

 

Celkem 4 utkání liberečtí hráči nepoznali pocit vítězství. Tentokrát cestovali na půdu nováčka soutěže z Brna, kde se postavili napodruhé v sezoně proti Žabinštím Vlkům. První střetnutí na severu Čech skončilo výhrou FTZS 8:5.

Vstup do utkání vyšel více domácím Vlkům, kdy se prosadil individuálně Havlín – 1:0. Odpověď našel na svých sálovkách ŽAMPA, který využil pasu Vrabce a skóre srovnal – 1:1

Své zaváhání v obraně při první inkasované brance napravil kapitán BÍNA P., který otočil stav na 2:1 dělovkou do šibenice. Další branka v prvních dvaceti minutách nepadla a tak FTZS přečkal pauzu za úzkého vedení.

Druhé dějství začali opět lépe Brňáci, kdy na 2:2 srovnal Hanuš. Liberečtí i přes srovnaný stav byli lepším týmem. Drželi více míč na svých sálovkách a vytvářeli si své příležitosti. Jednu z nich využil JIRKA ŠISLER, který mířil z dálky přesně – 3:2

Na 4:2 si míč ze SS po nástřelu Jirky Novotného srazil do své sítě Mezeník. FTZS ze svého tlaku nepolevoval. Přesný pas Vrabce si převzal Bína, který mohl rozvlnit síť do prázdné branky, ale proti byl domácí branař Pšurný, který ho zastavil nedovoleným zákrokem. 6m kopu se chopil kanonýr ŽAMPA a byl nekompromisní – 5:2

Za tohoto stavu přistoupil soupeř k PP, ale nevytvořil si z přečíslení téměř žádnou příležitost. Naopak zaváhání při rozehrávce využil TOMÁŠ JANÁČEK a navýšil do prázdné branky na 6:2. Zápas korunovala ČK domácího Cenek, který za druhou žlutou kartu opustil palubovku.

Závěrečné 2 minuty odehráli Severočeši v přesilovce 5 na 3. I přes slibné šance se branky nedočkali. Naopak soupeř využil špatně rozehraného rohu a trefil odkrytou svatyni Vogta – 6:3

Síť rozvlnil v posledních vteřinách Janáček, ale rozhodčí vyhodnotili situaci v neprospěch FTZS a branku neuznali.

Liberec se tak po čtyřech zápasech dočkal plného počtu bodů a zaslouženě si z moravské metropole odvezl 3 body !!!

 

Žabinští Vlci Brno x FTZS Liberec – 3:6 (1:2)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Dlask – Bína P. (K), Vobořil, Žampa, Henzl, Šisler, Vrabec, Benek, Baláž, Janáček, Novotný J., Janouš, Rumler

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

Branky a asistence:

Žampa 2+0, Šilser 1+1, Bína P. 1+0, Janáček 1+0, Vrabec 0+2 a jedna branka vlastní

 

 

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce):

„ Dnes z nás bylo cítit od prvního střídání, že si jdeme za výhrou. Do utkání jsme měli sice vlažnější vstup a soupeř měl dvě velké šance a dostal se do vedení. Ještě do poločasu jsme však po pěkných akcích skóre otočili a hru jsme kontrolovali. Soupeř hrozil pouze z brejků. Druhou polovinu utkání jsme zvládli velice dobře. Brno jsme nepouštěli do velkých šancí. Celý druhý poločas jsme střídali všech 12 hráčů. Tuto výhru jsme si zasloužili. Celý tým jsem pochválil za přístup a tyto body patřičně oslavíme při zpáteční cestě.”

Hodnocení Dominika Havlína (hráč ŽV Brno):

„ Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a vytvořili si plno šanci, bohužel pro nás, jsme dokázali využít jen jednu. To je to, co nás celou sezónu sráží, strašně moc se na gól nadřeme oproti soupeřům. Všichni se učíme a získáváme každým zápasem zkušenosti. Musíme dat hlavu vzhůru a jedeme dál. Liberci gratuluji k výhře.”

 

Další utkání čeká naše hráče už v úterý. FTZS zavítá na půdu dalšího nováčka soutěže – Rapidu Ústí n. Labem

RESTART 1. FUTSAL LIGY – dohrávka 5. KOLA – ÚTERÝ – 16.02. – 19:00 – SH Lovosice

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT