„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL LIGY – dohrávka 8. kola – Sezona 2020/2021

Neděle – 07.02. – 19:30 – SH TU Liberec, Harcov

 

Po reprezentační pauze se opět rozběhla 1. FUTSAL liga a do Liberce zavítal atraktivní soupeř – AC Sparta Praha. Pražané měli o pouhé 2 body v tabulce více a tak byl na pořadu dne přímý boj o průběžné 5. místo.

Skóre otevřela po čtyřech minutách nejvýraznější tvář Sparty Angellot, který se individuálně prosadit v prostoru lajny a technicky zakončil k tyči – 0:1

Srovnání přišlo po 3 minutách, kdy rychlý protiútok vyřešili dobře Bína s ŽAMPOU. Druhý jmenovaný hráč číhal na zadní tyči a bez větších problému srovnal stav skóre -1:1

V první dvacetiminutovce se radovali už pouze sparťani, kdy opět Angellot našel před brankou volného Křivánka a ten se nemýlil – 1:2

Druhý poločas nabídl opět velmi vyrovnanou partii. Na 3:1 pro ACS navýšil z dorážky Maicon. Vzápětí FTZS opět dobře vyřešil přečíslení na jehož konci stál VOBOŘIL, který využil přesného pasu Filipa Henzla – 2:3

Za přespříliš agresivní hru byli liberečtí potrestáni 10m kopem, který suverénně proměnil Angellot – 2:4. Tento moment se v závěru ukázal jako zlomový.

Liberec následně sáhl poměrně brzy ke hře bez branaře a po několika sekundách se radoval ze snížení, kdy na konci kombinace pohodlně zavěsil kapitán BÍNA.

FTZS nadále pokračoval v přesilovce. Vytvořil si mnoho slibných příležitostí, ale bohužel ani jedna nebyla přetavena v branku.

Zápas tak skončil těsnou výhrou Sparty 4:3

 

FTZS Liberec x AC Sparta Praha – 3:4 (1:2)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Dlask – Bína P. (K), Vobořil, Žampa, Žoček, Henzl, Šisler, Vrabec, Benek, Baláž, Janáček, Novotný J.

Realizační tým: Benek Aleš (hlavní trenér); Vlach Ondřej (asistent trenéra); Poživil Bořek (vedoucí týmu); Slovák Ondřej (fyzio); Mezei Robert (prezident klubu)

 

Branky a asistence:

Bína P. 1+1, Vobořil 1+0, Žampa 1+0, Henzl 0+1, Janáček 0+1

 

 

Hodnocení Ondřeje Vlacha (asistent trenér Liberce):

„ Utkání bylo za mě velmi vyrovnané. Do zápasu jsme nešli jako favorité, což nám možná vyhovovalo. Dařilo se nám reagovat na branky soupeře a díky tomu jsme se drželi v zápase. Ke konci se nám povedla power-play a snížili jsme na rozdíl jedné branky. Bohužel si Sparta závěr zkušeně pohlídala. Hráčům dnes není co vytknout, takže s výkonem můžeme být spokojeni.”

Hodnocení Beniho Simitčiho (trenér Sparty):

„ Trošku jsem měl před zápasem strach, už tak s úzkým kádrem nám v týdnu definitivně na nějakou dobu vypadnul Vokoun kvůli zranění, se kterým už hrál minule, navíc když ve třetí minutě musel odstoupit Carlinhos, tak jsem si říkal, že už nemůže být hůř. Potom odstoupil i Martin Hora kvůli zvrtnutému kotníku, takže jsem si začal říkat, že kluci budou muset podat neskutečný výkon a hrát 30-35 minut. Nakonec se to povedlo, Angellot odehrál celých 40 minut bez střídání, Lukáš Křivánek skoro také. Samozřejmě jsem rád za tři body, bylo to v plánu. Nemůžeme se dívat na to, jak hrajeme, jestli dobře nebo špatně, prostě musíme vyhrávat a uhrát plný počet bodů v únoru.”

 

Další utkání čeká naše hráče již tento pátek. FTZS zavítá na půdu Žabinšťích Vlků, nováčka soutěže.

RESTART 1. FUTSAL LIGY – 17. KOLO – PÁTEK – 12.02. – 20:00 – SH KP Vodova, Brno

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT