„A“ tým – RESTART 1. FUTSAL LIGY – 15. kolo – Sezona 2020/2021

Neděle – 17.01. – 19:00 – SH Lokomotiva ČB

 

Po dvou vítězných domácích utkáních cestovali naši hráči na jich Čech, kde je čekalo nevyzpytatelné Dynamo PCO České Budějovice.

Zápas sliboval vyrovnanou partii, což se potvrdilo i na palubovce. Liberečtí měli v první dvacetiminutovce více ze hry a byli na míči daleko aktivnější, než-li jejich soupeř. Své šance nevyužili Benek, Žampa ani Novotný a tak přišel trest. Individuálně se prosadil domácí Radouch a otevřel skóre zápasu – 1:0

Na úvodní branku zápasu odpověděl opět individuální akcí FILIP HENZL, který si prohodil míč mezi dvěma hráči a bombou do šibenice srovnal na 1:1.

Domácí hráli 8 minut pod hrozbou 10m kopu, ale Liberec je k dalšímu akumulovanému faulu nepřinutil a tak se v poločase body dělily.

Druhé dějství bylo už z pohledu diváka vyrovnanější. Vedení na stranu PCO strhl budějovický Sláma, který šťastnou ztečovanou ranou navýšil na 2:1

Poté se bohužel libereckým začaly kumulovat fauly a to za mnohdy nepříliš pochopitelné „zákroky“. Ochota jít k zemi především kapitána Pouzara byla často úsměvná, bohužel přehlížená.

Šestý faul potrestal z desítky Radouch – 3:1 a Liberec přistoupil k power-play. V té držel sice míč, ale neefektivně a nepřesně zakončoval. Po zablokovaných střelách se z brejků mezi střelce zapsal 2x Benát a bylo hotovo – 5:1

 

Dynamo PCO České Budějovice x FTZS Liberec – 5:1 (1:1)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Dlask – Bína P. (K), Vobořil, Žampa, Benek, Žoček, Henzl, Novotný J., Rumler, Baláž, Janouš, Janáček

Branky a asistence:

Henzl 1+0

 

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce):

„ Do utkání jsme vstoupili dobře a snažili jsme se pohybem rozhýbat obranu soupeře, ale postupem času už to bylo stereotypní a do velmi dobře zamknuté obrany se nám těžko dostávalo. Určitě byla škoda, že jsme nedokázali proměnit v prvním poločase příležitosti, které jsme měli a nevynutili jsme si ani 10m kop, protože skoro 8 minut hráli Budějovice s pěti fauly. Do druhého poločasu jsme měli plán, který nám Budějovice šťastným gólem na 2:1 hned na začátku druhého poločasu rozbili a zbytek zápasu to z naší strany byla křeč. Power-play byla statická a hráči domácích to zkušeně dohráli. Soupeři nezbývá než pogratulovat k vítězství a velmi dobrému týmovému výkonu. Tento zápas musíme hodit rychle za hlavu a dobře se připravit na další utkání, ktereá nás čekají.”

Hodnocení Jiřího Hrbáček (hráč Českých Budějovic):

„ Odehráli jsme dobré utkání. Liberec je kvalitní mužstvo a má zkušené hráče. Věděli jsme, že musíme být absolutně koncentrovaní směrem dozadu a jistí při zakončení dopředu. To se nám celý zápas dařilo velmi dobře a odměnou nám je zasloužená výhra.”

 

Další utkání čeká naše hráče už ve STŘEDU. Soupeřem FTZS bude favorizovaný SVAROG TEPLICE.

RESTART 1. FUTSAL LIGY – dohrávka 7. KOLA – STŘEDA – 20.01. – 20:00 – MSH Teplice

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT