V neděli oslavil prezident klubu ING. ROBERT MEZEI své 62 narozeniny. Krátký rozhovor s ním pro klubové fanoušky a příznivce futsalu připravil PR manažer Kuba Dlask:

 

  • Pane Mezei liga je přerušená, tak jak Vám futsal chybí ?

Dobrá otázka. V dnešní době nám toho chybí mnohem víc, ale samozřejmě futsal mně osobně chybí hodně.

  • Jak hodnotíte dosavadní výsledky týmu před přerušením ?

Výsledky hodnotím velice kladně a to nejenom proto, že pohled na stávající tabulku je více než příjemný. 4 zápasy, 7 bodů, 5. místo. Všechna odehraná utkání potvrdila poctivou předsezónní přípravu a hráči dokázali přenést na hřiště požadavky trenérů. A to v minulé sezóně nebylo pravidlem. Já mám hlavně velice dobrý pocit z přístupu hráčů ke svým povinnostem. Věřím, že kdyby soutěž pokračovala bez přerušení, tak stále budeme na pozicích zajišťujících play-off, což je náš minimální cíl pro tento ročník.

  • Chodíte pravidelně na každý zápas, tak co říkáte na výkony posil Novotného, Vobořila a Žampy ?

Jejich příchod do našeho mužstva je obrovským přínosem a dík patří všem, kteří se na jejich příchodu podíleli. Do A-mužstva chceme přivádět pouze hráče, kteří budou okamžitým přínosem jak po sportovní, tak i lidské stránce a to zatím všichni tři jednoznačně potvrzují a doufám, že budou i v dalším průběhu soutěže. Obrovské futsalové zkušenosti Jirky Novotného využíváme nejen na hřišti, ale také při předzápasových přípravách. Tom Vobořil a Viktor Žampa jasně zvýšili konkurenci na svých postech. Výrazně přispěli k naší stávající pozici v ligové tabulce.

  • Věříte, že tým má na to, aby si na konci mohl zahrát play-off ?

Jak jsem již naznačil v úvodu, je to náš cíl a pokud budeme pokračovat ve výkonech z úvodních zápasů je to cíl reálný. Hráči měli v době přerušení soutěže individuální tréninkové plány a dle informací od trenérů je poctivě plnili. Bohužel příprava v halách se nedá v žádném případě nahradit běháním v lesích, ale to mají všechny týmy stejné. Sportovní vedení klubu proto bedlivě sleduje koronavirovou situaci a maximálně se snaží zajistit tréninkové možnosti v halách v souladu se státními opatřeními. Ano, věřím, že pokud se soutěž regulérně dohraje, v play-off nebudeme chybět. Máme na to dostatečně kvalitní kádr.

 

Závěrem bych se chtěl zmínit i o našem B-týmu, který zahájil přípravu krátce po A-týmu a myslím, že byl velice kvalitně připraven pro divizní soutěž. Bohužel nastalá situace znemožnila rozehrát jejich zápasy a mám obavy, zda k tomu vůbec dojde. Je to škoda, protože kluci byli natěšení a určitě by se pohybovali v horních patrech soutěže. Podobně smutný osud zatím pronásleduje i naše juniory.

Děkuji za možnost se touto cestou vyjádřit a přeji všem, aby se brzy mohli hráči svobodně vrátit na svá sportoviště a diváci na tribuny.

 

Panu Mezeiovi přejeme touto cestou především pevné zdraví a hodně osobní či sportovních úspěchů do dalších let.

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT