Filip Razák (25 let) se stal novou posilou divizního rezervního týmu. Do klubu přichází tento šikovný univerzál z mladoboleslavského Malibu, kde v minulosti úspěšně působil několik sezon. Rozhovor s ním pro vás připravil PR Kuba Dlask:

 

Filipe v minulosti jsi nastupoval za Malibu MB, poté si však z palubovek vzdálil. Co zapříčinilo tvou futsalovou pauzu ?

Po střední škole jsem se přestěhoval a začal studovat vysokou školu v Liberci. První rok jsem do Mladé Boleslavi za futsalem dojížděl. Další rok jsem ale začal pracovat v libereckém Decathlonu a dojíždění do Boleslavi pro mě bylo praktické nemožné. Zároveň jsem v tu dobu nechtěl hledat jiný klub na Liberecku, kde bych futsal hrát mohl.

Kdo Tě zpátky k futsalu přivedl a jak svůj návrat hodnotíš ?

Zpátky k futsalu mě přivedl spoluhráč Kryštof Provazník, za což mu patří velký dík. Musím říct, že jsem strašně rád za to, že jsem dostal možnost být součástí takového týmu jako je FTZS Liberec. Cítím, že mi pauza, kterou jsem měl prospěla a momentálně mám obrovskou chuť do futsalu. Samozřejmě s fyzičkou je to již horší (smích), ale věřím, že se brzy dostanu zpět do formy.

Co si myslíš o svém novém týmu ?

Náš tým na mě působí velice dobře. Cítím, že se v kabině sešla super parta kluků, který futsal vážně baví a chtějí podávat co nejlepší výkony. Zároveň mám radost ze hry, kterou na konci každého tréninku předvádíme a samozřejmě z výkonů z přípravných utkáních proti našemu A týmu, kde jsme jim byli zdatným soupeřem a dokázali jsme je potrápit.

Jak tě bavili tréninky před lockdownem ?

Tréninky jsou super. Mají skvělý náboj a spád. Je znát, že všichni kluci hrají vyšší soutěže se svými fotbalovými týmy a i díky tomu má trénink velmi dobrou intenzitu.

Jak se udržuješ v době karantény ?

Během karantény se snažím dohánět fyzičku. Díky tomu, že bydlíme s přítelkyní kousek od liberecké přehrady mám v podstatě hned u domu skvělý běžecký okruh. Po běhu vždy samozřejmě kliky, sklapovačky a na konec protažení.

 

Razimu přejeme především pevné zdraví a ať se Ti u nás líbí !

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT