Počínaje pondělím 12.10., kdy byla všem indoorovým sportům zakázána veškerá činnost v tělocvičnách, museli začít využívat naši futsalisté venkovních prostorů.

Ani zpřísněná středeční opatření však tréninkový proces nezastavila. „A“ TÝM využívá umělé trávy v areálu Sport Parku, kde 3x týdně trénuje a trénovat bude, dokud se opatření nerozvolní.

Hráči jsou dle nařízení vlády rozdělováni na skupiny (max. po 6ti.) a věnují se především fyzické kondici. Přeci jen hra na UMT je limitující a dosti odlišná oproti standardní palubovce.

Prvního rozvolňování bychom se měli dočkat za necelé 3 týdny – 02.11., tak uvidíme, jak se bude situace ohledně COVID-19 v ČR nadále vyvíjet !

 

Vyjádření Pavla Bíny (předsedy klubu):

“ Situace nás samozřejmě netěší. Uzavření vnitřních sportovišť nás dohnalo k tomu, že musíme trénovat venku, kde jsou podmínky zcela odlišné, než-li v hale. Nastavili jsme hráčům proces tak, aby se udržovali alespoň po té fyzické stránce a byli pohromadě, byť po skupinkách. Snad se situace během těch 3 týdnů natolik zlepší, že budeme moci pokračovat v soutěži, kterou máme solidně rozehranou.“

Vyjádření Aleše Beneka (trenér „A“ týmu):

“ Určitě nás všechny štve, že nemůžeme pokračovat v hale a sezóna se zastavila. Aktuálně hledáme všechny možnosti, aby jsme se 2-3x sešli a trénovali v malých skupinách. Malé hry na umělce nám pomohou udržet se v kondici. Apeluji na hráče, aby v rámci možností na sobě pracovali i doma. Věřím, že nám společné tréninky venku pomohou lépe se pak adaptovat opět do haly po případném restartu.“

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT