„A“ tým – 3. kolo 1.FUTSAL ligy – Sezona 2020/2021

Neděle – 27.09. – 20:30 – MSH Česká Lípa

 

Třetí kolo nejvyšší futsalové ligy nabídlo divákům severočeské derby mezi hostujícím Libercem a domácími Démony ČL. Tyto dva tým se střetly před týdnem v rámci krajského finále poháru SFČR, kdy FTZS podlehl těsně 1:2. Opět se tak dalo očekávat vyrovnané utkání.

Úvod duelu patřil týmu z Podještědí, který si vytvořil hned několik šancí. Jednu z nich proměnil ve druhé minutě ALEŠE BENEK po nástřelu Jirky Novotného – 0:1

Aktivnější Liberec byl bohužel potrestán Fichtnerem, který dorážel vyraženou střelu Havrdy – 1:1. Vedení na stranu Démonů strhl Havrda, který proměnil pokutový kop – 2:1. Emotivní závěr první dvacetiminutovky patřil FTZS, který využil brejk v poslední minutě a trefil se opět BENEK – 2:2

Druhý poločas patřil opticky spíše českolipským hráčům. FTZS si ale i tak vytvořil své šance. PVK namířil ve 24. minutě JIRKA ŠISLER přímo do šibenice – 2:3

Během jedné minuty bylo vše zase naopak. Nekoncentrovanost v řadách Liberce potrestala stará známá dvojice Fichtner – Havrda a skóre bylo 4:3 pro domácí. Každý uvedený hráč si tak připsal svou druhou branku v zápase.

FTZS hrál posledních deset minut pod hrozbou desetimetrového kopu. Ani to mu nezbrzdilo cestu za vyrovnáním. Byl to opět JIRKA ŠISLER, který našel skulinku v obraně a srovnal na konečných 4:4.

V závěru střetnutí ještě lapil 10ti metrový kop Havrdovi skvěle chytající VOGT !!!

Severočeské derby tak nenašlo svého vítěze. K vidění byla spousta emotivních situací a pohledný futsal, který se musel divákům líbit !!!

 

Démoni Česká Lípa x FTZS Liberec – 4:4 (2:2)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt (K), Plechatý – Novotný Ji., Šisler Ji., Janáček, Vobořil, Žampa, Henzl, Janouš, Benek

Branky a asistence:

Benek 2+0, Šisler Ji. 2+0, Vobořil 0+2, Novotný Ji. 0+1

 

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce):

„ Do utkání jsme měli dobrý vstup a zaslouženě jsme vedli. Myslím, že je škoda, že jsme soupeři neodskočili v prvním poločase a nešli do dvou nebo tří brankového vedení. Šance jsme na to měli. Postupem času se Lípa dostala do utkání a my jsme se zbytečně nechali zatlačit. Druhý poločas byla Lípa lepší s míčem a měla více ze hry i přesto, že jsme měli opět dostatek příležitostí ke skórování. Utkání mělo dobrou úroveň a divákům se muselo líbit. Bod vzhledem k průběhu bereme. Potvrdilo se, že utkání s Démony jsou vždy vyhrocené do posledních vteřin a rozhodují maličkosti. Nejvíc mě mrzí naše nedisciplinovanost, kdy naše zbytečné fauly a komentáře k rozhodčím ubírají na našem výkonu a kazí celkový dojem. Z toho se musíme poučit do dalších zápasů.“

Hodnocení Karla Kruliše (trenér České Lípy):

„ Zápas měl parádní atmosféru, emoce, góly, skvělé tempo a opět neměl vítěze. Prostě derby jako řemen. Zápas se ve skóre přeléval nahoru dolů. V obou poločasech jsme prohrávali, ale vždy jsme dokázali výsledek otočit. Ve druhé půli, kdy už jsme vedli 4-3 si myslím stačilo odskočit o dvě branky a bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Myslím si, že jsme v tomto utkání ztratili dva body. Troufnu si říci, že jsme byli lepším týmem. Kluky musím pochválit za skvělou disciplínu a přístup k utkání.”

 

4. kolo 1.FUTSAL ligy odehrají naši hráči už tento pátek – 02.10., kdy přivítají na Dukle jihočeské Budějovice. Výkop s Dynamem je plánován na 19:30 – SH Dukla Liberec !!!

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT