„A“ tým – Finále poháru SFČR (Liberecký kraj) – Sezona 2019/2020

Pondělí – 14.09. – 20:30 – MSH Česká Lípa

 

Včera bylo na programu dne vyvrcholení poháru SFČR Libereckého kraje, kam se probojovaly jediné dva prvoligové celky z regionu – českolipští Démoni a FTZS Liberec.

Trenéři Benek s Vlachem využili situace a dali prostor ve hře především hráčům, kteří neměli možnost ukázat se v uplynulém ligovém kole proti Mělníku a nevedli si vůbec, ale vůbec špatně.

FTZS byl po převážnou většinu zápasu aktivnějším týmem a vytvořil si daleko více šancí ke vstřelení branky. Bohužel několik z nich zahodil např. mladík Kamil Janouš, který bez ohledu na to odehrál velice slušné utkání.

Lípa se ujala vedení Zapletalem z nástřelu po rohovém kopu – 1:0. Místo srovnání 1:1, kdy pelášili na branku Kirova a jednoho obránce 3 naši hráči přišlo další zahození šance, špatné vystřídání v defenzívě, čehož pohotovým výhozem branaře a následným zakončením využili levonohý Fichtner – 2:0

Druhá půle se odvíjela v podobném duchu. Na 2:1 snížil po nacvičené SS kapitán Jakub Žoček. V závěru tentýž hráč nastřelil ještě spojnici.

V posledních vteřinách střetnutí se šestým a sedmým faulem provinili domácí, ale bohužel Tomáš Vobořil a ani Jakub Žoček své šance ke srovnání využít nedokázali.

Definitivní smolnou tečku za finálem udělal výborně hrající Kuba Žoček, který reflexivně sáhl po míči směřujícím do prázdné branky, za což inkasoval ČK a vystavil si tak STOPku pro další ligové kolo.

 

Démoni Česká Lípa x FTZS Liberec – 2:1 (2:0)

 

Sestava FTZS Liberec:
Plechatý, Dlask – Žoček (K), Janouš, Janáček, Rumler, Baláž, Šorsák, Vobořil, Žampa, Hořák

Branka:

Žoček

 

Finálem krajské části naše cesta v poháru končí. Další utkání čeká „A“ tým po repre pauze za 14 dní v neděli – 27.09. a to opět v České Lípě, kdy je na pořadu dne 3. kolo 1. FUTSAL ligy. Výkop s Démony je plánován na 20:30 – MSH Česká Lípa.

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT