„A“ tým – 1. kolo 1. FUTSAL ligy – Sezona 2020/2021

Pátek – 04.09. – 20:00 – SH Lokomotiva Plzeň

 

Na úvod nového ligového ročníku čekal na naše hráče možná ten největší oříšek. Aspirant na titul Plzeň, která své řady v průběhu pauzy doplnila o hráče jako je Michal Seidler, Gabriel Rick a další československé hvězdy.

Úvod zápasu libereckým příliš nevyšel. Hráči Plzně hrozili jak ze samotné hry, tak ze SS. Ne, že by se hra následně srovnala, nicméně FTZS si začal zvykat na vysoké tempo, což bylo znát především při defenzivní činnosti.

V prvních dvaceti minutách se brankově prosadila pouze Plzeň, kdy skóre otevřel Holý a druhou branku přidal Seidler. Ze strany severočechů to nebylo vůbec špatné směrem do defenzívy, kde byl vidět významný progress. Směrem dopředu to už tak slavné nebylo.

Druhá dvacetiminutovka nabídla podobný obraz hry. FTZS poctivě v bloku bránil, ale i přes to inkasoval další 3 branky (2x Buchta + Seidler). Prostor zapsat se mezi střelce měl např. Šisler při přečíslení 3 na 2 nebo Žoček, ale ani jeden z červeno-černých síť nerozvlnil.

V závěru se podařilo navíc Vogtovi lapit dva desetimetrové kopy, čímž si vysloužil „ocenění“ nejlepšího hráče libereckých.

 

SK Interobal Plzeň x FTZS Liberec – 5:0 (2:0)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt (K), Dlask – Novotný J., Šisler Jiří, Janáček, Vobořil, Šorsák, Rumler, Žampa, Henzl, Žoček

Branky:

 

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce):

„ Podle předpokladů se do puntíku vyplnilo to, na co jsme se připravovali. Plzeň má velice silné mužstvo, které od začátku zápasu diktovalo tempo hry. Možná je to brzy a unáhlené po 1.kole, ale Plzeň je určitě právem pasovaný aspirant na letošní titul. Kvalitou a šířkou kádru se s nimi nemůžeme srovnávat. Jsem však na náš tým dnes pyšný, protože jsme tím zápasem žili celých 40 minut a myslím si, že jsme pro Plzeň byli nepříjemným soupeřem. V utkání jsme měli dobré pasáže na kterých budeme pracovat dál a pokusíme se je zúročí už v příštím domácím utkání.“

Hodnocení Tomáše Vnuka (hráč Plzně):

„ Myslím, že jsme celý zápas byli jednoznačně lepším týmem. Na Liberec jsme vlétli a už po prvním střídání to mohlo být klidně 4:1, ale soupeře držel gólman celý zápas. Naopak Liberec jsme do šancí skoro vůbec nepouštěli. Pro nás je určitě důležité, že jsme do sezóny vstoupili nejen vítězně, ale i herně dobře.“

 

2. kolo 1. FUTSAL ligy naši hráči odehrají další PÁTEK – 11.09., kdy na domácí palubovce přivítají SK Olympik Mělník. Výkop je plánován na 19:30 (SH Dukly Liberec) !!!

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT