Michal Beran nestihl v dresu FTZS odehrát bohužel ani jedno ligové utkání a to především kvůli jeho fotbalovým povinnostem ve Slovanu Liberec, kde se tento talentovaný záložník prosadil až do základní sestavy. Před pár okamžiky se uskutečnil jeho sen, kdy se stal hráčem pražské SLAVIE.

Náš PR připravil s tímto nesmírně skromným a pracovitým hráčem krátký rozhovor, kde se dozvíte i jeho postoj k futsalu.

 

Bery přesto že Tvá futsalová kariéra v Liberci skončila dřív než začala, tak jak tě futsal bavil ?

Futsal mě moc bavil. Je to skvělý sport a hlavně parádní doplněk pro fotbalisty. Baví mě všechny míčové sporty, ale jako fotbalista mám k futsalu hodně blízko. Rád sleduji zápasy v televizi. Dá se z toho převzít moc věcí i do fotbalu.

Co si myslíš, že Ti futsal mohl dát i do fotbalové kariéry ? Přeci jen jsi nějaké treninkové jednotky s „A“ týmem absolvoval.

Je to hodně o technice, takže jsem se v tomhle směru určitě zlepšil. Navíc je futsal hodně taktický sport, takže si myslím, že v obou směrech jsem se posunul.

Pokud bys jednou měl možnost, vrátil by ses ještě k tomuhle sportu ?

Musím říct, že občas je to náročné na kolena, se kterými jsem měl dříve problémy. Ale když budu v pořádku, určitě bych si rád futsal zase zahrál. Je to lepší, že se nemusí tolik běhat. Je to spíše o dovednostech, člověk musí být hodně kreativní a to mám rád.

Momentálně se v médiích hodně mluví o Tvém přestupu do Slavie. Jak tenhle mediální tlak snášíš ?

Jsem moc rád, že se o mě zajímá klub jako je Slavie. Už jsem tam půl roku byl a jsem moc rád, že se tam můžu vrátit. Je to nejlepší tým v Česku, takže je to čest. Žádný tlak necítím. Snažím si fotbal užívat a zlepšovat se každý den, to je nejdůležitější.

Můžeš nám říct, jak se na nový tým těšíš ?

Jsem opravdu moc šťastný za tuto šanci a už se těším na novou výzvu.

 

Ať se daří Bery !

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT