PR manažer Kuba Dlask vyzpovídal nejvyššího představitele klubu, pana Ing. Mezeie a ptal se především na to, jaký je jeho pohled na 2 varianty ukončení soutěže:

 

Dobrý den Roberte. Už jste slyšel o variantách zakončení soutěže ?

Četl jsem obě odsouhlasené varianty případného zakončení ligy. Všechny nás stávající situace mrzí, protože hrát určitě chtěla všechna mužstva, ale nyní je mnohem důležitější, abychom ve zdraví přežili toto špatné období a potom opět v plné síle mohli pokračovat.

Co si o těchto variantách myslíte a ke které byste se přikláněl ?

Co si o těchto variantách myslím? Vzhledem k aktuální situaci vývoje kolem koronaviru je stanovený termín 14.4.2020 příliš krátký na to, aby se situace výrazně změnila. A pokud ano, určitě se budou pozvolna uvolňovat jiné zájmové oblasti státu než je sport. Můj názor je, že soutěž bude po uplynutí daného datumu ukončena dle varianty 1, tj. bude vyhlášen mistr a sestupující po 20-ti odehraných kolech. Tuto variantu vidím jako nejvíce spravedlivou. Nejsem také přesvědčen o dostatečné úrovni soutěže v případě pokračování po měsíčním období nečinnosti bez možností jakkoliv kolektivně trénovat. Varianta 2 by totiž nabízela rychlý sled zápasů bez termínových možností kvalitního tréninku a rehabilitace. Co se stalo, nemohl nikdo z nás předvídat nebo se na to připravit. Musíme to vzít jak to je a maximálně se soustředit společnými silami na zdolání tohoto „nesportovního„ soupeře.

Budu se těšit, až se opět potkáme u našeho oblíbeného sportu. Přeji všem hodně zdraví.

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT