Před nedávnem vygradovala situace v ČR k tomu, že jsou v celé zemi uzavřena všechna sportoviště. Pozastavena byla tak i tuzemská nejvyšší futsalová soutěž, která by se mohla teoreticky rozběhnou v polovině dubna (konkrétně 14. dubna 2020). Pokud by se tak nestalo, vedení futsalu zvažuje 2 varianty dohrání soutěže:

1. Konec soutěží 14. dubna 2020

Pokud Vláda ČR a Bezpečnostní rada státu do 14. dubna 2020 ve svém rozhodnutí neumožní odehrát sportovní zápasy po tomto datu v jakékoliv podobě, dojde k ukončení VARTA futsal ligy a 2. lig futsalu východ a západ dle aktuální tabulky, tj. VARTA futsal liga po odehrání 20. kola, 2. ligy futsalu východ a západ po odehrání 21. kola.

Ve VARTA futsal lize bude vyhlášen mistr ligy a dva sestupující. Ve 2. ligách futsalu východ a západ bude vyhlášen postupující a sestupující z každé skupiny.

2. Pokračování soutěží s upraveným systémem

Pokud Vláda ČR a Bezpečnostní rada státu do 14. dubna 2020 ve svém rozhodnutí umožní odehrát sportovní zápasy po tomto datu v jakémkoliv formátu, dohrají se obě české nejvyšší futsalové soutěže tímto způsobem:

  • Základní část VARTA futsal ligy se dohraje do 30. dubna 2020.
  • Čtvrtfinále a semifinále play off VARTA futsal ligy se odehraje pouze na 2 utkání pohárovým způsobem. Výhodou budou při stejném bodovém zisku a stejném skóre vstřelené branky na hřišti soupeře. Lépe postavený tým po základní části si vybere, zda začne sérii doma nebo venku.
  • Finále play off VARTA futsal ligy se odehraje na 2 vítězná utkání. Lépe postavený tým po základní části začne finálovou sérii na domácí palubovce.
  • 2. ligy futsalu východ a západ dohrají základní část do 30. dubna 2020.

 

Ohledně dalšího vývoje situace vás budeme informovat !

tým F T Z S L

 

ZPĚT