A poslední rozhovor vztahující se ke startu nového juniorského rončíku udělal PR manažer Kuba Dlask s hlavním trenérem U19 a U17 – Alešem Benekem.

Jak probíhala příprava mládežnických celků? A s jakými cíli jde Aleš do ročníku 019-020 ? Nejen to se dozvíte níže v obsáhlejším rozhovoru s ním:

 

1) Aleši, kdybys měl popsat zkušenosti kluků co hrají futsal už druhým rokem, je to velký rozdíl oproti nováčkům ?

Nemyslím si, že by to byl nějaký zásadní rozdíl nebo měli kluci, co to hrají déle nějakou výhodu oproti klukům, co se k nám připojili až letos. Do juniorské ligy jsme loni vstoupili jako nováčci a nevěděli jsme co od toho čekat. Náš herní projev byl spíše fotbalový, běhavý a soubojový. Letos si myslím, že hráči co si loni juniorskou ligu osahali mají lepší návyky a futsal je baví. V tréninku si ukazujeme základní věci a i samotný herní projev se trénink od tréninku zlepšuje. Jsme na start sezóny dobře připraveni.

2) Jak probíhal nábor do U17 ?

Jelikož jsme propojeni se Slovanem, tak jsme logicky doplnili o hráče co mají zájem o futsal o ročníky 2002, 2003 a 2004, tak abychom měli dostatek hráčů na soupisce. Futsal je dobrovolný. Nábor byl a je otevřený všem. Kdokoliv ročníku 2002 a mladší má zájem, tak si může přijít zatrénovat. Nevyřazujeme a nikoho nenutíme. Menší komplikací bylo to, že v loňském roce hráči Slovanu 2002 naskočili v probíhající sezóně do jednoho turnaje za Démony z České Lípy a nyní chtěli přejít k nám a hrát za Liberec, tak aby to mělo stálou návaznost a propojení s fotbalem. Takže jsme řešili administrativní věci s Lípou. Soupiska vypadá dobře a věřím, že tým má na to celou soutěž vyhrát.

3) Bude U19 využívat hráče, kteří jsou nyní i členy „A“ týmu ?

Abych řekl pravdu, tak soupiska U19 mě malinko děsí, ale zároveň jako trenéra hrozně těší. Máme k dispozici skoro 5 velmi vyrovnaných čtyřek. O hráčích, kteří už trénují a pravidelně i naskakují do Varta futsal ligy budeme diskutovat a spíše dostanou prostor v juniorské lize hráči r. 2001 a pak méně vytěžovaní z A-týmu. Na jednotlivé turnaje se budeme snažit postavit vždy to nejsilnější co bude k dispozici.

4) Jaké jsou cíle pro letošní sezónu ?

Cíl je hlavně, aby nás hra bavila, nikoho nepotkalo žádné zranění a byla dobrá parta. Sportovní cíle jsou určitě nejvyšší. Rád bych se s oběma týmy zúčastnil únorového FINAL FOUR. To by byl určitě úspěch. Bude však samozřejmě záležet na programu a propojenosti s velkým fotbalem. V lednu jsou celkem 4 turnaje juniorské ligy. Většině hráčům začne zimní příprava a přátelské fotbalové zápasy. Věřím však, že to organizačně zvládneme.

5) Co by měla být podle Tebe naše nejsilnější stránka?

Já věřím, že v kolektivním sportu je jednou z největších zbraní dobrá parta. Z toho pak vyskakují dobré individuální výkony a dobré výsledky. Máme velice dobré a zajímavé hráče. Střelce, hračičky, ale také bojovníky a srdcaře. Je na každém členovi na soupisce, jak se zhostí své role. Futsal se hraje pouze ve 4 lidech + brankář. Každý se musí vzájemně respektovat a zhostit své úlohy. Nejsilnější stránkou bude tedy celý tým !

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT