„A“ tým – 7. kolo VARTA FUTSAL LIGY – Sezona 2019/2020

Neděle – 03.11. – 19:00 – SH Lokomotiva ČB

 

Po týdenní repre pauze se opět rozběhla nejvyšší futsalová soutěž. Náš „A“ tým odcestoval v neděli do dalekých Českých Budějovic, kde se utkal s nováčkem Varta futsal ligy.

Dle předpokladů se hrál vyrovnaný zápas po celých 40 minut. Úvod dějství patřil našim hráčům, kdy si počínal v souboji s branařem důrazněji JANÁČEK, který svým gólem otevřel skóre.

Následně své šance měli jak domácí PCO, tak FTZS, který mizerně řešil především přečíslení na polovině soupeře. V závěru první dvacetiminutovky zbytečně fauloval Šorsák s Vrabcem a domácí Radouch oba 10m kopy uklidil. Poločas tak skončil 3:1 pro domácí.

Ve druhém dějství se hra našich hráčů zvedla. Drželi balon více na svých sálovkách, z čehož vyústilo snížení BENKA, kterému míč přistrčil kapitán Bína. Ten se objevil na hřišti po dvouměsíčních zdravotních problémech.

Přes snahu vyrovnat skóre se podařilo naopak jihočechům proměnit 2 brejky, na které naši hoši už zareagoval nedokázali a to i přes poměrně slušně sehranou power-play.

Jako rozhodujícím faktorem se nakonec ukázaly 10ti metrové kopy, nedisciplinovanost našich hráčů, špatné řešení přečíslení a také ochota českobudějovických si pro faul dojít. V tomto směru vynikal domácí kapitán Pouzar.

 

PCO Dynamo České Budějovice x FTZS Liberec – 5:2 (3:1)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Dlask – Vrabec, Bína P. (K), Bína M., Šorsák, Baláž – Benek, Janáček, Rumler, Daněk, Novotný V.

Branky:

Benek, Janáček

 

 

Hodnocení Michaela Vacka (trenér FTZS Liberec):

„ Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, aktivně jsme napadali rozehrávku soupeře a dostali se do vedení. Bohužel jsme dostali vyrovnávací gól prakticky z ničeho. Pak jsme doplatili na nedisciplinovanost, kdy jsme dělali zbytečné fauly a soupeř nás potrestal ze dvou dlouhých penalt. I druhý poločas jsme začali dobře, ale Budějovice jednoduchými nákopy na útočníka eliminovali náš tlak. Bohužel ani dlouhá power play nám nepomohla.“

Hodnocení Vojtěcha Vejvara (trenér ČB):

“ Do utkání jsme šli s tím, že se jedná o jedno z nejdůležitějších utkáni v boji o play off a odpoutání se od spodku tabulky. Od úvodu bylo utkání vyrovnané, hosté se dostali do vedení, ale my rychlou odpovědí Hrice srovnali krok na 1:1 a po dvou proměněných 10 metrových kopech Radoucha jsme šli do kabin s dvou brankovým náskokem. Bohužel hned z kraje druhé půle jsme dostali laciný gól a hosté se dostali do zápasu, klíčovou postavou druhé půle byl brankář Beránek, který chytil několik šancí soupeře, pak sám po krásné individuální akci, kdy šel sám na brankáře a nádherně nahrál do prázdné branky Benátovi. Tím uklidnil náš tým. Poté přidal 5 branku Jasanský a zápas už jsme dohráli v klidu a zaslouženě zvítězili.“

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT