„A“ tým – 5. kolo VARTA FUTSAL LIGY – Sezona 2019/2020

Pátek – 11.10. – 20:00 – Dům mládeže Vysoké Mýto

 

V rámci pátého kola Varta futsal ligy narazil Liberec na Nejzbach Vysoké Mýto, které je tradičním účastníkem nejvyšší futsalové soutěže. Pouze loňský rok se mýtečtí propadli do druhé ligy, ale ihned se mezi elitu navrátili, kdy vyhráli 2. ligu Východ 018/019.

Zápas pro naše hráče nezačal vůbec dobře. Urostlí chlapíci ve žlutých dresech jsou na atypické stísněné prostředí zvyklí a své domácí palubovky využívali naplno od prvních minut.

V první půli měli i severočeši své šance, ale ty zůstaly bohužel neproměněny. Za to Nejzbach udeřil hned 4x. Poločasový výsledek – 4:0 pro domácí.

Druhá půle byla obdobného charakteru. Agresivní styl Mýta rozhodčí povětšinou pouštěli a tak to na hřišti byla spíše válka, než-li futsalová podívaná.

Soupeř v rámci druhé dvacetiminutovky skóroval opět 4x a za Liberec se trefil kapitán BENEK spolu s TOMÁŠEM JANÁČKEM.

Konečný výsledek – 8:2

 

Nejzbach Vysoké Mýto x FTZS Liberec – 8:2 (4:0)

 

Sestava FTZS Liberec:
Vogt, Dlask – Rumler, Benek (K), Novotný V., Šorsák, Horáček, Janáček, Henzl, Toman

Branky:

Janáček, Benek

 

 

Hodnocení Pavla Bíny (vedoucí FTZS Liberec):

„ Zápas se mi hodnotí těžko. Vůbec jsme nebrali v potaz aktuální postavení Mýta v tabulce, jelikož měl soupeř velice těžký úvodní los. Věděli jsme, že nás bude čekat náročné utkání. Soupeři jsme se nevyrovnali v agresivitě a důrazu. Na druhou stranu je třeba si přiznat, že na to typologii hráčů nemáme. Mýto hrálo jednoduchý futsal, který byl na malém prostoru efektivní. Je škoda, že jsme v první půli využili několik brejkových situací, které jsme řešili špatně. Naopak Nejzbachu to tam padalo. Soupeři gratuluji k výhře.“

Hodnocení Michaela Vacka (trenér FTZS Liberec):

„ Zápas bych označil jako zápas „blbec“. Nám se nedařilo vůbec nic, klouzali jsme, odskakoval nám míč, neproměňovali jsme šance. Soupeř s jednoduchou taktikou dlouhých balónů dopředu slavil úspěch. My jsme bohužel tento zápas nezvládli, ale věřím, že jeden nepovedený zápas na nás nenechá následky.“

Hodnocení Miroslava Semeráda (trenér Vysokého Mýta):

“ V první řadě jsme rádi za první tři body v sezóně. Od začátku utkání jsme za nimi šli, po čtyřech prohraných zápasech to pro náš nebylo vůbec jednoduché utkání. Hosté ze začátku hrozili hlavně z brejkových situací. Nám se podařilo otevřít skóre a po druhém gólu jsme se uklidnili. Po poločasových 4:0 jsme nechtěli připustit, aby se soupeř dostal do hry. Přidali jsme ještě dva góly. Poté se zápas víceméně dohrával. Ke konci zápasu jsme mohli dát příležitost i hráčům z lavičky, kteří nasbírali první minuty v lize. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za bojovný a odmakaný zápas“.

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT