Den před šestými narozeninami klubu odchází JAKUB DĚKAN do Avastu! Libereckých gazel (krajský přebor) rozvíjet své futsalové schopnosti a dovednosti.

Kuba byl u zrodu klubu a aktivně se podílel na úspěších do sezony 2015-2016, kdy „A“ tým působil a vyhrál DIVIZI C. V té době Děkysovi svědčila spolupráce s Jirkou Štajnerem, který mu asistoval na nespočet branek.

Od té doby naše „patnáctka“ podporovala klub jinou formou a to vzhledem k jeho uměleckým aktivitám, které mu nedovolily se zápasů aktivně účastnit. Nutno podotknout, že Děkys je i nadále členem klubu FTZS.

 

Krátký rozhovor s Děkysem pro Vás připravil PR manažer Kuba Dlask:

 

1) Kubo dlouho jsi soutěžní utkání nehrál. Co od hostování očekáváš ?

Očekávám hlavně přísun fyzické zátěže a zapojení zpátky do futsalového prostředí. Přicházím do dlouho fungujícího celku, ve kterém spoustu kluků znám. Velmi se na to těším a věřím, že můžu Gazelám na palubovce pomoct, zejména v ofenzivě (smích).

2) Měl jsi nabídky i z jiných týmů ? Případně jak jednání probíhalo ?

Abych byl upřímný, tak nabídek moc nebylo. Objevily se dva týmy z Moravy, ale to by nebylo z časových důvodů možné stíhat, protože jsem se přestěhoval zpátky do Liberce. Gazely o mě měly zájem a svoje zápasy hrají v neděli večer, což vyhovuje mému nabitému kalendáři.

3) Na jaký moment v našem dresu vzpomínáš nejraději ?

Za ty roky se asi nedá vybrat pouze jeden moment, protože vzpomínek mám opravdu hodně. Jeden z krásných momentů je určitě zápas krajského poháru, kdy jsme jako tehdy okresní tým dokázali porazit divizní Jablonec. V tomto zápase se mi podařilo vstřelit branku a jednu připravit pro svého spoluhráče. Dál bych nechtěl opomenout, že jsem mohl být součástí týmu, kterému se podařilo postoupit z divize do 2. ligy. V tom období se mi vydařil zejména zápas ve Slaném, kdy jsem svými kanadskými body výrazně pomohl k výhře proti tamnímu celku.

 

Kubovi přejeme pevné zdraví a hodně štěstí v jeho novém působišti !

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT