„A“ tým – 1. kolo VARTA FUTSAL LIGY – Sezona 2019/2020

Pátek – 06.09. – 20:00 – SH Gymnázium, Mělník

 

Neskutečný obrat zažili naši hráči hned v prvním kole na Mělníku.

Začátek utkání patřil hráčům Liberce, kteří vedli průběžně 1:0 a následně 2:1 zásluhou Vrabce a Henzla. Poté to byl pouze Mělník, který se dokázal brankově prosadit.

První poločas skončil pro domácí poměrem 4:2, kdy se na všech gólech podílel osobně dobře hrající Pepa Gabčo.

Ve druhé dvacetiminutovce si vzali slovo opět domácí, kdy využili ojedinělého protiútoku a Žampou navýšili na hrozivých 5:2.

V poslední čtvrtině zápasu to byli naopak naši hráči, kteří nesložili zbraně a hnali svého soupeře. Postupnými akcemi a útoky dobývali branku Mareše a neslo to efekt.

Na 5:3 a 5:4 snížili BALÁŽ s JANÁČKEM a rázem bylo opět o co hrát. Týmový duch a pocit dominance na hřišti liberecké hnal. V závěru střetnutí se po skvěle sehrané PP trefil HENZL (5:5) a dílo dokonal 5s před koncem zkušeňák KAREL VRABEC, který udělal technickou ranou na 6:5 definitivní tečku za úvodním duelem letošní sezony.

 

SK Olympik Mělník x FTZS Liberec, futsal club – 5:6 (4:2)

 

Sestava FTZS Liberec:
*** doplníme v průběhu dne

 

Branky:

Vrabec 2, Henzl 2, Janáček, Baláž

 

 

Hodnocení Michaela Vacka (trenér FTZS Liberec):

„ Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, byli jsme pozorní v defenzívě a nebezpeční v útoku. Dostali jsme se do vedení, ale bohužel v průběhu první půle jsme inkasovali laciné branky, kdy jsme nedokázali pokrýt Gabča, který nám dal dva ze čtyř gólů. I přes dvoubrankové manko jsme ani v prvním poločase nehráli špatně a stále jsem věřil, že zápas můžeme otočit. V druhé půli jsme inkasovali jako první a vypadalo to s námi špatně, ale obrovskou bojovností a vůlí jsme se dostali do zápasu a v poslední minutě neuvěřitelně otočili zápas v naše vítězství. Bylo vidět, že tohle mužstvo má charakter a nevzdává se ani za nepříznivého stavu. Jsou to pro nás velmi cenné tři body a do zápasu se Spartou můžeme jít s čistou hlavou.“

Hodnocení Pavla Bíny (kapitán FTZS Liberec):

„ Úvod zápasu patřil nám, kdy jsme plnili vše, co jsme měli. Bohužel špatně odbráněný Pepa Gabčo otočil de facto sám zápas na 4:2, kdy se na všech 4 brankách Mělníku osobně podílel. Druhý poločas jsme museli takticky změnit a to se vyplatilo. Byť Olympik navýšil vedení na 5:2, tak jsme to byli my, kdo si šel za vítězstvím. Poslední desetiminutovku soupeř pouze odkopával míče a nevěděl si rady s naším vytaženým presingem. Upřímně málo lidí věřilo v to, že bychom mohli ještě ze středu Čech nějaký ten bod odvézt, ale povedlo se. Velice si cením přístupu všech, kteří do zápasu dali maximum a v obrat věřili. Ukázal se týmový duch, na kterém můžeme do budoucna rozhodně stavět“.

Hodnocení Jakuba Němce (trenér Olympiku Mělník):

,, Ztratili jsme jednoznačně vyhraný zápas. Do utkání jsme nevstoupili dobře, ale brzy jsme se do zápasu dostali a v prvním poločase dominovali. Na začátku druhého poločasu jsme vstřelili branku na 5:2 a od té doby jsme úplně přestali hrát. Liberec nás zatlačil a po našich chybách trestal. Poslední minuty utkání jsme naprosto vypadli z role a soupeř nás za to potrestal. Hodně utkání ovlivnilo naše neproměňování šancí, kdy jsme nastřelili asi 6 tyček a vyloženě spálili několik dalších šanci. Asi jsme si za stavu 5:2 mysleli, že se nám už nemůže nic stát a než abychom se soustředili na vlastní výkon, tak jsme se věnovali velmi sporným rozhodnutí rozhodčích. Abychom ale v lize vyhrávali, tak musíme řešit vlastní výkon a nedělat chyby v obraně, s čímž se potýkáme celou přípravu a bylo to rozhodující i v tomto zápase“.

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT