PR Kuba Dlask vyzpovídal člena, o jehož činnostech se příliš nemluví, nicméně jedná se o jednoho z nejdůležitějších lidí v klubu.

Ing. Bořek Poživil před lety ukončil aktivní futsalovou kariéru a zasedl do funkcionářského křesla. Co vše má místopředseda na starosti ?

Dozvíte se níže v rozhovoru s ním:

 

1) Bořku premiérová prvoligová sezona je za vámi, jak ji z pozice místopředsedy klubu hodnotíš ?

  • Ze sezóny mám smíšené pocity a bohužel ji upřímně, při pohledu na tabulku, nemohu považovat za úspěšnou, i když vezmu v potaz, že to byla pro většinu z nás první zkušenost s první ligou. Cílem první sezóny v lize byla záchrana, kterou se nám podařilo splnit, ale pouze díky tomu, že Litoměřice soutěž odhlásily. Všichni jsme se přesvědčili, jaký obrovský rozdíl je v kvalitě a taktice mezi první a druhou ligou, především prvních 5 týmů z první ligy. Mrzí mě, že jsme se nedokázali ani v jednom zápase vyrovnat herně týmům z TOP5 a neuhráli s nimi žádný solidní výsledek. Ovšem, abych nebyl pouze kritický, tak musím podotknout, že jsme odehráli povedená a velmi vyrovnaná utkání z týmy z druhé poloviny tabulky. Všichni jsme se herně, takticky a organizačně posunuli o stupeň výš a sezóna nám dala spoustu zkušeností, které bychom měli zúročit v dalších letech.

2) Příliš se o Tvé aktivitě nemluví. Přibliž fanouškům, co vše v klubu máš vlastně na starosti?

  • Fotbalovou terminologií bych to označil za „černou“ práci, která není moc vidět, ale je důležitá. Na domácích zápasech zastávám funkci hlavního pořadatele, kde je důležité se především dobře postarat o rozhodčí a delegáta, aby mohli podat kvalitní výkon. Je zapotřebí zkoordinovat veškeré činnosti od přípravy hrací plochy, po vyplnění zápisu až po úklid haly tak, aby průběh zápasu proběhl bez komplikací. A když třeba vypadne hlasatel, tak si střihnu i lekci z moderování (smích). Na venkovních zápasech se moje role z hlavního pořadatele promění v roli vedoucího, kde se „stačí“ postarat o logistiku a zápis. Dále mimo domácích a venkovních zápasů se částečně starám o klubový web, vedení účetnictví atd. Málo toho opravdu není a na nudu si ztěžovat nemůžu, ale pořád mě to baví !

3) To zabere spousty času. Stal se futsal Tvou „prací“ nebo je to stále záliba, jako před lety v okresních či krajských soutěžích ?

  • Je to záliba i práce, ale stále převládá ta záliba. S každou vyšší soutěží je tato záliba časově a organizačně náročnější.

4) Aktivně jsi futsal ještě před pár lety hrál. Co Tě vedlo s ním přestat ? Nechybí Ti ?

  • Máš pravdu, že to už nějaký ten rok bude. Hlavním důvodem byly problémy s kolenem a proto jsem se rozhodl, že zůstanu pouze u fotbalu. I kdybych se nyní chtěl vrátit, tak by mi chyběla potřebná kvalita (smích). Tudíž si myslím, že týmu budu prospěšnější více, když nebudu na palubovce, ale ve funkcionářském křesle. Ovšem pokud by se v budoucnu podařilo opět dát dohromady „B“ mužstvo, tak si rád kopnu.

5) A ještě zpět k „A“ týmu. Do play-off jste se bohužel neprobojovali, ale zachránění jste. Futsalová pauza je dlouhá. Jaký program pro hráče chystáte ? 

  • Ke konci sezóny toho už měli všichni plné brejle, tudíž nám pauza přijde vhod. Bohužel my si dlouho s Pavlem (Pavel Bína – pozn. redakce) neodpočineme, jelikož musíme hned začít řešit sezónu následující, abychom byli připraveni lépe než tuto sezónu a připravili klukům ještě lepší podmínky, než-li tomu bylo doposud.

6) A poslední otázka na závěr. Co očekáváš od dalšího ročníku mezi elitou ? S jakým cílem do něj půjdete ?

  • Jasný cíl na další sezónu, pokud zůstaneme v první lize, je účast v play-off. Musíme využít nasbíraných zkušeností a hrát důstojnější roli.

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT