Stejné otázky, jako ALEŠI BENEKOVI jsme položili trenérovi U19 – PAVLU BÍNOVI. Jak on hodnotí uplynulý ročník Juniorské ligy a jaké má s týmem vize do budoucna ? Jeho rozsáhlejší odpovědi naleznete níže:

 

1) Pavle, jak jako trenér U19 hodnotíš první sezonu Juniorů v nejvyšší dorostenecké soutěži?

Ročník se nedá hodnotit jinak, než- li kladně. Na hráčích jsem po celou sezonu viděl chuť se futsal učit, nasazení a snahu. Většina hráčů má za sebou 2 roky v libereckém okresním přeboru, takže to nebylo o tom je futsal učit od nuly, ale pilovat jednotlivé fáze hry a dostávat do nich automatizmy, které jsou z fotbalu malinko odlišné. Účasti na trénincích byly velice dobré, což je základ všeho. Kluci si zaslouží pochvalu.

2) Jaké utkání se týmu povedlo z Tvého pohledu nejvíce a jaké naopak nejméně ?

V sezoně jsme odehráli více povedených zápasů. Když si vzpomenu na střetnutí s již aktuálním mistrem ligy Tangem Brno, tak jsme ho sice 1:2 prohráli a to v závěru kontroverzní brankou, nicméně celkově jsme se soupeřem odehráli vyrovnané utkání, ve kterém jsme v určitých fázích hry byly lepším týmem. Další skvělý poločas jsme odehráli s Chrudimí, kdy jsme po 20ti minutách vedli 3:0 po nádherných akcích a brankách. Závěr se nám nepovedl a utkání jsme bohužel zremizovali (4:4). Výkon s Chomutovem bych také zařadil mezi ty povedenější. Poměrně dobře bránícího soupeře jsme pohybem a agresivitou téměř do ničeno nepustili a nastříleli krásné branky. Mezi ty horší zápasy řadím zápas s Vysokým Mýtem, kde jsme si mysleli, že půjde vše samo. Soupeř se prezentoval silovým a jednoduchým stylem hry, na který jsme nedokázali najít recept a zbytečnou ztrátu s Rapidem Ústí nad Labem, kde dostali šanci nový hráči, jenž sice soupeře přehráli, ale branky nenastříleli.

3) Pokud bys někoho měl vyzdvihnout individuálně. Vyber 3 hráče, kteří Tě svými výkony zaujali nejvíce. Případně zdůvodni.

Stejně jako Aleš nebudu chválit individuality. Velice mě baví náš styl hry, kdy se snažíme převážně soupeře vysoko napadat, zavírat nebezpečné prostory a tlakem na míč získáváme spousty balónů. Hráči to chtějí podstupovat a vidí, že to nese ovoce, než-li někde čekat na půlce. Samozřejmě tento styl hry máme uzpůsobený našemu hráčskému kádru, který na to je připravený. Byl jsem spokojen se všemi hráči, kteří se dostali do hry a to bez výjimky.

4) V dalším ročníku budou mít naše týmy téměř stejné složení, jelikož kluci hráli převážně proti o rok starším. Chystáš nějaké změny, co se týče složení týmu?

Je to jeden z důvodů, proč si myslím, že budeme další rok opět o něco silnější. Hráči hráli převážně proti starším ročníkům a další rok by to mělo být znát. Tým opustí pouze 4 tváře (Vébr, Stříteský, Havel a Franc – pozn.redakce). Zbytek zůstane stejný. Uvidíme, zda-li bude třeba malinko kádr doplnit, ale žádné velké změny nechystáme. Spíše budeme chtít po konzultaci s trenérem „A“ mužstva mladíky začleňovat do VARTA FUTSAL LIGY, pokud v ní setrváme. Je v nich velký potenciál.

5) Sezona mladíků je sama o sobě velice krátká. Jaký bude program Juniorů do začátku té další?

Délku soutěže vnímám obdobně, jako Beny (Aleš Benek – pozn. redakce). Je to skvělý doplněk k fotbalu, kterým hráči vykryjí zimní pauzu a poté se už mohou soustředit opět na velký fotbal. V tomto směru si strašně vážím korektního vztahu se Slovanem Liberec, který se spolupráci nebrání a snaží se nám vyjít maximálně vstříc. Velké poděkování v tomto směru patří ředitelovi akademie Petru Silovskému, panu Čapkovi, panu Kaiserovi a Alešovi Benkovi. Jelikož máme 80% hráčů ze Slovanu, tak je to velice důležité. Po posledním zápase sezony trénují Junioři dobrovolně 1x týdně, případně jimi doplňujeme tréninky „A“ týmu. Takto to bude nastavené opět do začátku další soutěže, kde je čeká měsíční příprava.

6) A poslední otázka na závěr. S jakým cílem půjdeš jako trenér do dalšího ročníku ligy?

Cílem je opět to, aby kluky futsal v našem klubu bavil. Vše s nimi řešíme a snažíme se jim uzpůsobit podmínky tak, aby veškerý program absolvovali s radostí a chutí. V další sezoně se budeme snažit některé hráče začlenit do „A“ týmu, doplnit vhodně oba ročníky (U17, U19), abychom neměli problém se zastupitelností a co se týče výsledků, tak bych lhal, že mi je jedno, na jaké pozici skončíme. Rád bych kluky viděl v TOP 5 🙂

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT