… Divizní finále středních škol ve futsalu – ročník 2019

… Pátek – 15.02. – 09:00 – SH Krupka

 

SOŠO Broumovská Liberec

Sestava: Franc – Bergmann, Krpata, Šíma – Vébr, Beran

Hráči FTZSL – Franc, Šíma, Vébr, Beran

 

SOŠO Broumovská Liberec x SPŠ a SOU Most – 6:1

*** Průběh utkání: V utkání byl Liberec od první minuty daleko aktivnějším týmem a Most nepustil do žádné větší šance. Naopak většinu času strávil na útočné polovině a postupnou kombinací si vytvářel další a další šance. Po poločase, který skončil 2:0 pro Liberec přišly další branky a Most korigoval pouze z rohu. Konečný výsledek 6:1.

SOŠO Broumovská Liberec x SŠ Keplerova Ústí n. Labem – 12:3

*** Průběh utkání: V utkání s Ústím se Liberci podařilo vsítit 4 slepené branky v úvodu, které téměř rozhodly o zápase. Poločas skončil přesvědčivě 6:0. Ve druhé patnáctiminutovce se soupeř vzchopil a i on dal 3 branky, nicméně Liberec na tempu neubíral a i ve druhém dějství nastřílel celkem 6 branek. Ústí mělo sice více individualit, nicméně větší rezervy v systému hry. Některé branky Liberce byly z řad výstavních. Konečný výsledek 12:3.

SOŠO Broumovská Liberec x HŠ, OA, SPŠ Teplice – 7:0

*** Průběh utkání: Rozhodující utkání s Teplicemi se uskutečnilo v závěru turnaje. Liberci stačil k postupu do republikového finále pouhý bod, nicméně podještědští hoši nenechali nic náhodě a soupeře deklasovali 7:0 (4:0). Nutno podotknout, že se soupeř jako jediný prezentoval spíše futsalem, než-li fotbalem v hale. V určitých fázích hry se musel do vývoje zapojit i branař Franc, který svůj tým podržel.

 

Hodnocení Matěje Vébra (hráč FTZS Liberec – U19):
“ Turnaj pro nás hodnotím velice pozitivně, hráli jsme opravdu pěkný, pohledný a účinný futsal, který po konci turnaje ocenili i soupeři. S přehledem a rozdílem několika tříd jsme cely turnaj ovládli.“
Hodnocení Michala Berana (hráč FTZS Liberec – U19):
“ Turnaj se nám hodně povedl. Bylo nás jen pět, takže jsme všichni hodně hráli, ale na konci zápasů už jsme ztráceli trochu tempo. Turnaj nebyl moc kvalitní. Týmy byly slabší, než v okresním kole. Proti všem jsme byli o hodně lepší a zaslouženě jsme výrazně vyhráli. Ze začátku proti Teplicím o postup jsme byli trošku nervózní, ale po chvíli jsme dali gól a už to bylo jednoznačné pro nás. Teplice to na konci úplně vzdali a už jen chodili. Hodně se nám dařili kombinace a soupeře jsme často přehrávali do prázdné brány. Byl jsem trochu zklamaný z úrovně druhých týmů. Postoupili jsme zaslouženě“.

 

Branky:
Vébr 11, Beran 7, Krpata 4, Šíma 2, Bergmann

 

*** Celorepublikové finále naše hochy čeká 21.03. v Praze. Bližší informace poskytneme před událostí !

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT