… „U19 + U17″ – 4. TURNAJ – Sezona 2018/2019

… Sobota – 05.01. – 09:00 – MSH Chrudim

 

Junioři odcestovali na první turnaj v roce 2019 do Chrudimi, kde se utkali s domácím Era-packem a Vysokým Mýtem. Oba ročníky favorizovanou Chrudim zaskočili, nicméně Mýto bohužel lehce podcenili. Celkový zisk pěti bodů všechny mrzí.

ZDE Vám přinášíme kompletní informace a statistiky:

 

U19

Sestava: Vohnout, Dlask – Daněk, Bína M. (K), Šorsák, Venc – Vébr, Franc, Žižka (doplněno z U17 o Pokorného, Kaisera a Knoblocha)

 

FTZS Liberec x Era-pack Chrudim – 4:4 (3:0)

Branky: Vébr 2, Šorsák, Pokorný

FTZS Liberec x Nejzbach Vysoké Mýto – 2:5 (0:3)

Branky: Vébr, Šorsák

 

U17

Sestava: Vohnout – Chmátal, Bulejko, Janouš, Jelínek, Firman – Pokorný, Plechatý L., Drobný, Knobloch, Kaiser (K)

 

FTZS Liberec x Era-pack Chrudim – 7:3 (3:3)

Branky: Pokorný, Chmátal, Knobloch, Drobný, Janouš, Plechatý, Kaiser

FTZS Liberec x Nejzbach Vysoké Mýto – 4:4 (0:3)

Branky: Pokorný 2, Janouš 2

 

Hodnocení Pavla Bíny (trenér U19):

Zápas s Chrudimí: Hráči vstoupili do utkání s velkou chutí a plnili do puntíku vše, co jsme si v šatně řekli. To vyústilo v poměrně pohodlné vedení 0:3. Do druhé pětadvacetiminutovky jsme vstoupili jako by se nemohlo nic stát. Aktivnější soupeř dotáhl skóre na 2:3. O odskočení o 2 branky se postaral dobře hrající Pokorný. V poslední fázi zápasu EP přistoupil ke hře PP, kterou jsme odbránili velice špatně a soupeř tak zaslouženě srovnal na konečných 4:4.

Zápas s Mýtem: Soupeř z Mýta se prezentuje silný a poctivým futsalem. Bohužel jsme na to nedokázali ve hře reagovat a po půli prohrávali 0:3. Do druhého dějství jsme vstoupili aktivněji a snížili naopak po dobře sehrané PP na 2:3. Přemírou snahy jsme bohužel další branky nevstřelili. Naopak jsme v rozehrávce chybovali a inkasovali další góly.

Hráčům nemohu vyčíst nic, co se týče přístupu a nasazení. Odjezdili oba zápasy po zadku a zisk pouhého bodu mě mrzí. Musíme zapracovat určitě na PP a to jak obranné, tak útočné.“

Hodnocení Aleše Beneka (trenér U17):

“ Zápas s Chrudimí: Odehráli jsme dobré utkání s doposud neporaženou Chrudimí. V prvním poločase jsme dostali zbytečné góly po taktických chybách a nedostupování hráčů při nástřelech z autů. V druhé půli to už bylo daleko lepší v obranné fázi. Soupeře jsme k ničemu nepustili a zaslouženě vysoko vyhráli. Hráče musím pochválit za nasazení a přístup.

Zápas s Mýtem: Katastrofální vstup do utkání a podcenění soupeře nám zkomplikovalo zbytečně celé utkání. Hráči si mysleli, že to proti relativně slabšímu soupeři půjde samo a to byl velký omyl. Ve druhém dějství jsme se zlepšili a odehráli solidně PP, při které jsme dokázali pouze snížit na konečných 4:4. Mrzí mě opět laciné branky po triviálních chybách branaře a červená karta Jelínka 3 minuty před koncem zápasu, kdy jsme se nadechovali k obratu. Nutno podotknout, že jsme měli obrovskou smůlu. Nastřelili snad 5x tyč a 2x lovil míč hráč soupeře téměř za čárou.

 

*** DALŠÍHO TURNAJE, KTERÉHO SE MLADÍCI ZÚČASTNÍ BUDE POŘÁDAT OPĚT ČESKÁ LÍPA:

  • SOBOTA – 12.01. – 10:00 – MSH Česká Lípa
  • Soupeři: Svarog Teplice, (GL Litoměřice – odstoupení ze soutěže)

 

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT