… „A“ tým – 12.kolo VFL – Sezona 2018/2019

… Pátek – 04.12. – 20:30 – SH Dukly Liberec

 

Svátek futsalu se odehrál včera v Liberci. SEN přivítal hvězdnou Spartu, které měl po úvodním debaklu v lize co vracet.

Natěšení hráči FTZS ale bohužel brzy 3x inkasovali, což byla voda na mlýn sparťanům. Ti kontrolovali po celý poločas míč na svých sálovkách a Liberec pouze místy vystrkoval růžky z ojedinělých brejků. Poločas skončil zaslouženě 0:6 pro hosty.

Druhá dvacetiminutovka přinesla více pozitivních chvil pro fandy Liberce, kterých se na Dukle sešlo přes více jak 450. Sen neměl co ztratit a tlakem donutil chybovat i hráče pražanů, což vyústilo ve dvě vstřelené branky (Benek, Soukup M.).

I přes snahu domácích si favorité stav pohlídali a dokráčeli k pohodlnému vítězství 12:2.

Pozitivem je určitě začlenění nových posil Štěpána Rumlera a Radima Garčára, kteří se předvedli v dobrém světle.

 

FTZS Liberec x AC Sparta Praha – 2:12 (0:6)

 

Sestava:
Vogt, Garčár – Bína P. (K), Rašín, Soukup M., Žoček, Vrabec – Benek, Němec, Kazda, Rumler, Baláž, Žižka, Bína M.

Branky a asistence:

Benek 1+0, Soukup M. 1+0, Žoček 0+2

 

 

Hodnocení Michaela Vacka (trenér FTZS Liberec):

„ Bohužel jsme nezvládli vstup do zápasu a dostali rychle tři góly. Sparta pak mohla hrát v klidu a po našich zbytečných chybách jsme dostali další branky. Jsem rád, že se nám podařilo v druhé půli dát dva góly a také jsme mohli dát příležitost klukům z juniorky ochutnat první ligu. V zápase se projevil rozdíl mezi mužstvem hrajícím o titul a nováčkem ligy.

Hodnocení Pavla Bíny (kapitán FTZS Liberec):

„ Strašně mě mrzí výsledek, který si nezaslouží především fanoušci. Sešlo se jich na Dukle přes 450 a zasloužili by si z naší strany rozhodně víc. I když to z tribuny asi místy vypadá, že se na palubovce ploužíme, chtěl bych všechny ujistit, že tomu tak není. Sparta má obrovskou kvalitu a musíme si uvědomit, že hrajeme bez nadsázky proti nejlepším hráčům ve Střední Evropě. To nic nemění na tom, že se musíme v některých činnostech rozhodně zvednout, pokud chceme v budoucnu nejvyšší soutěž hrát. Opravdu klobouk dolů před jejich schopnostmi a dovednostmi. Vedlejší kapitolou je chování některých členů z vedení, kteří s „pokorou“ k soupeři rozhodně nešetří, ale to už je věc vedlejší, která s hrou nemá nic společného … Spartě gratuluji k jednoznačné a zasloužené výhře ! „

Hodnocení Davida Cupáka (hráč Sparty Praha):

“ Zápas jsme odehráli tak, jak jsme si představovali, tedy dát rychle první branku a odskočit soupeři na větší rozdíl. To se nám povedlo. Snažili jsme se dobře držet míč na svých sálovkách a čekat na možnosti ke vstřelení dalších branek. Výsledek odpovídá předvedené hře. Nicméně uznání patří i Liberci, který chtěl hrát, nezalezl, tlačil se dopředu a vytvořil si i pár velmi zajímavých šancí. Výhru ještě dnes oslavíme, ale od soboty se už budeme chystat na derby, které chceme výsledkově zvládnout.“

 

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT