Vážení přátelé futsalu,

v těchto dnech nám končí nejenom rok 2018, ale jsme také v půli našeho historicky prvního ročníku v nejvyšší soutěži. Do ní jsme vstupovali s jasným cílem udržet se v soutěži a maximálně se adaptovat na její podmínky. Pohled na tabulku by možná mohl svádět k myšlence, že to není až tak dobré. K hodnocení však musíme přistupovat z více stran a vycházet z našich reálných možností. Co se týče sportovní výkonnosti, bylo nám od začátku jasné, s kým můžeme hrát vyrovnanou partii a s kým můžeme překvapit. Nechci se pouštět do rozborů konkrétních situací, ale myslím, že několik zápasů nám negativně ovlivnil fakt, že jsme je z různých důvodů nemohli odehrát v plné sestavě. Další nepříjemností byla zranění, která nás sužují i nadále a doufám, že všichni kluci již brzo začnou naplno trénovat. Tyto slova neberte jako výmluvu, zranění ke sportu bohužel patří. V plné síle jsme ale určitě schopni naše sportovní cíle splnit. Stávajících 10 bodů nám dává slušný základ do jarní části soutěže. Z mého pohledu byla první část soutěže i obdobím, kdy jsme se seznamovali s chodem nejvyšší soutěže, která je zcela něco jiného, než všechno pod ní. Organizačně jsme zvládli zápasy jak domácí, tak i venkovní velice dobře a myslím, že i soupeři nás berou jako plnohodnotný ligový tým. Největším problémem pro nás zůstává v této oblasti neexistence vhodné haly, kde bychom mohli hrát naše utkání, nebo se na ně připravovat. Snad se nám v blízké budoucnosti podaří i tento problém vyřešit.

Za velice příznivý považuji fakt, že se nám podařilo dát dohromady družstva juniorů a to jak U17 tak i U19, ve veliké kvalitě. Jejich přístup k tréninkovým jednotkám a zápasům je příkladný a výkony předváděné na turnajích jsou velikým příslibem do budoucna pro doplnění A-týmu. O jejich přípravu se starají právě hráči ligového kádru a tím je také zajištěna kontinuita mezi těmito týmy. Toto je velice důležitý faktor pro přechod mladých hráčů mezi dospělé, což je jeden z našich nejdůležitějších cílů do budoucna.

V nejbližších dnech nás čeká hodně důležitý zápas v České Lípě. Z tabulky je jasné o jak důležité 3 body budeme bojovat. Věřím, že všichni naši hráči budou na tento zápas připraveni tak, abychom si tyto body připsali na naši stranu a tak zůstali nadále v kontaktu s klidnějším středem tabulky. Držte nám palce.

Závěrem bych chtěl poděkovat celému realizačnímu týmu, hráčům a všem lidem kolem, kteří se podílejí na chodu našeho klubu jako celku. Věřím, že tento kolektiv lidí bude i nadále spolupracovat se stejným elánem jako doteď a staneme se stálou součástí ligové futsalové scény.

Úplně nakonec patří velký dík i našim fanouškům, pro které nejsme schopni vytvořit zatím odpovídající podmínky v hledišti. Přesto jich na naše zápasy chodí slušný ligový průměr a jejich podpora je pro nás velice důležitá.

Děkujeme.

Ing. Robert Mezei, prezident klubu

 

 

ZPĚT