… „U19 + U17″ – 2. TURNAJ – Sezona 2018/2019

… Sobota – 01.12. – 09:00 – MSH Česká Lípa

 

Junioři odcestovali na druhý turnaj do České Lípy a nevedli si vůbec špatně. Svá Severočeská derby oba ročníky ovládly a celkem si mladíci z MSH odvezli 10 bodů.

ZDE Vám přinášíme kompletní informace a statistiky:

 

U19

Sestava: Plechatý T. – Bína M. (K), Daněk, Žižka – Dlask, Šíma, Vébr

*doplnění na některé zápasy: Firman, Devátý, Kaiser, Černický, Bulejko

 

FTZS Liberec x Démonic Česká Lípa – 6:1

Branky: Vébr 3, Daněk, Devátý, vlastní

FTZS Liberec x Tango Hodonín – 3:1

Branky: Vébr 2, Bulejko

FTZS Liberec x Helas Brno – 1:2

Branka: Vébr

 

U17

Sestava: Vohnout – Chmátal, Novák, Firman – Devátý, Kaiser (K), Foubík, Plechatý L.

*doplnění na některé zápasy: Černický, Bulejko

 

FTZS Liberec x Démonic Česká Lípa – 7:2

Branky: Plechatý L. 2, Kaiser, Devátý, Chmátal, Foubík, vlastní

FTZS Liberec x Tango Hodonín – 2:5

Branky: Chmátal, Kaiser

FTZS Liberec x Helas Brno – 2:2

Branky: Devátý, Bulejko

 

Hodnocení Bořka Poživila (vedoucí oddílu):

“  Na druhém turnaji v České Lípě jsme sice nebyli 100%, jako tomu bylo v Jeseníku, ovšem s předvedenou hrou u obou kategorií můžeme být nad míru spokojeni. U17 začala tento turnaj s domácí Českou Lípou a pro nás to byl ideální soupeř na rozjezd. Lípa nekladla velký odpor a zaslouženě jsme vyhráli. V druhém zápase s Hodonínem nás srazila spousta individuálních chyb, po kterých jsme inkasovali laciné góly. V třetím zápase se už projevovala na hráčích únava, ovšem hoši do toho dali zbytek sil a byla z toho zasloužená remíza s Brnem.

U19 začala tento turnaj také zápasem s Českou Lipou, kde jsme si od první minuty šli za vítězstvím. V zápase s Hodonínem se jednalo o velmi kvalitně takticky zvládnutý zápas, kde jsme soupeře po naší chybě zbytečné dostali do zápasu a bylo to drama do posledních vteřin, kde jsme stvrdili naše vítězství gólem do prázdné branky. V posledním zápase s Helasem, které bylo posílené o dva reprezentanty U21 se jednalo o velmi podobný průběh jako s Hodonínem. Celý zápas byl z obou stran vyrovnaný a slušila by mu remíza, ovšem v posledních minutách jsme obdrželi velmi diskutabilní gól, kdy hráč soupeře zasáhl balón nohou u hlavy našeho hráče, proto jsme smolně toto utkání prohráli. Bohužel jsme na tento turnaj neměli k dispozici všechny hráče, ale dostali šanci i ti, kteří nebyli v Jeseníku a rozhodně nezklamali. Všechny hráče musím pochválit za jejich výkony a poctivý přístup.“

Hodnocení Marka Bíny (kapitán U19):

“ Hodonín: Od začátku jsme věděli, že to nebude lehké utkání, což se taky potvrdilo. Soupeř nás dobře napadal, ale my jsme z toho dobře vyjížděli, takže jsme se brzy ujali vedení, hráli dobře zezadu a přidali jsme gól na 2:0. Pak ale přišel opět tradičně nešťastný gól na 2:1 a soupeře jsme dostali do hry. Soupeř 8 minut před koncem zkoušel hrál power-play, ale to se mu moc nevyplatilo. Dobře odbráněná PP a celkový výkon v zápase utvrdila branka Bulejka v závěru na 3:1. Sen zaslouženě vzal 3 body.

Brno: Ještě těžší zápas jsme odehráli proti Helasu Brno, které mělo v kádru hráče z České reprezentace. My jsme si s tím poradili skvěle. Drželi jsme se soupeřem tempo. I když jsme prohrávali 1:0, nepřestávali jsme hrát a doufali, že zápas zlomíme v náš prospěch. Hned na začátku druhé půle přinesl naději Vébr svou trefou na 1:1. Celý zbytek zápasu jsme měli dost příležitostí zápas otočit, nebyla nám odpískána jasná penalta za hru rukou soupeře ve vápně. Na konci přišla nešťastná situace, kdy nás prohraný souboj stál body. Myslím, že s velmi kvalitním Brnem jsme odehráli hodně vyrovnaný zápas, ale bohužel s výsledkem 1:2. Za výkony v turnaji se nemusíme stydět, ba naopak je na čem stavět.“

 

*** DALŠÍHO TURNAJE, KTERÉHO SE MLADÍCI ZÚČASTNÍ BUDE POŘÁDAT PRAŽSKÁ SPARTA:

  • SOBOTA – 08.12. – 09:00 – SH Zruč nad Sázavou
  • Soupeři: SPARTA PRAHA, SLAVIA PRAHA

 

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT