… „A“ tým – 5.kolo VFL – Sezona 2018/2019

… Pátek – 19.10. – 20:30 – MSH Teplice

 

SEN se představil v Teplicích v omlazené sestavě a nemá se rozhodně za co stydět. Mrzí mě nekoncentrovanost v závěrech obou poločasů, kdy jsme v tom prvním inkasovali zbytečně na 5:2 a v tom druhém ve 40 minutě na 8:3 a 9:3. Každopádně máme na čem stavět, tvrdí trenér Liberce Michael Vacek.

Hned v úvodu se mohl SEN ujmout vedení, kdy ze zabezpečené obrany vyrazil do dvou protiútoků, které bohužel dobře nevyřešil Soukup M. s Ondřejem Vodičkou. Poločas dopadl výhrou Teplic 5:2. Naši borci měli mnoho příležitostí skórovat, ale v síti skončil míč pouze 2x.

Druhá půle měla obdobný scénář. Mladíčci si plnili své povinnosti v obranné fázi a byli za to odměňováni rychlými brejky. Na 6:3 dokázal snížit ještě Milan Soukup, ale to bylo z naší strany vše. Teplice si konec utkání pohlídali a bohužel pro nás vsítili ještě v poslední minutě 2 branky, které jsou důsledkem nekoncentrovanosti.

Z Teplic kombinovaná sestava neodvezla ani bod, nicméně mnoho hráčů si o svůj post výkonem hlasitě řeklo a trenéři Vackové tak mají o čem přemýšlet.

 

Svarog FC Teplice x FTZS Liberec – 9:3 (5:2)

 

Sestava:
Vogt, Soukup R. – Bína P., Soukup M., Žoček, Vodička – Toman, Kazda, Kaiser M., Henzl

Branky a asistence:

Soukup M. 1+0, Toman 1+0, Kaiser M. 1+0, Henzl 0+1, Kazda 0+1, Žoček 0+1

 

 

Hodnocení Michaela Vacka (trenér FTZS Liberec):

„ Do zápasu s Teplicemi jsme nastoupili v dost kombinované sestavě. Snažili jsme se hrát ze zabezpečené obrany a dostávat se do brejků. To se nám celkem dařilo, ale několikrát nás zradila koncovka. Určitě musím vyzvednout výkon kluků, pro které to bylo první prvoligové utkání. Škoda dvou gólů v úplném závěru zápasu. Výsledek by vypadal lépe.

Hodnocení zápasu Davida Černého (kapitán Svarog FC Teplice):

“ Věděli jsme, že nás dneska nečeká nic lehkého, ale od začátku jsme hráli naší hru a soupeř byl zalezlí na své polovině. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, ale následně jsme inkasovali. Ovšem během dvou minut jsme opět odskočili na dvoubrankový rozdíl. Do kabin se šlo za stavu 5:2. Druhá půle nebyla z naší strany úplně nejlepší, ale přesto jsme si zápas v klidu pohlídali a přidali další čtyři góly a pouze jeden inkasovali. Výsledek 9:3 není špatný, ale gólů mohlo být daleko víc.“

 

 

Děkujeme za podporu !

tým F T Z S L

 

ZPĚT