Třetím a posledním z řad „Áčkařů“, kterého jsme vyzpovídali byl DOMINIK VOGT, jenž se stal rozhodně jedním z trumfů SNU v uplynulé, MISTROVSKÉ sezoně 2017/2018:

 

1) Domino co se týče inkasovaných branek, stal jsi se nejlepším branařem soutěže. Jak hodnotíš uplynulou sezonu ?

  • Být nejlepší branařem soutěže je pro mě strašná pocta a moc si toho vážím. Rozhodně to není jen má zásluha, ale celý tým mi strašně pomohl svým nasazením, obětavostí a poctivým výkonem v každém zápase. Za to každému jedinci patří obrovské díky, protože bez tohoto přístupu by se mi nic takového nepovedlo. Uplynulou sezónu nemůžu hodnotit jinak než pozitivně. Dali jsme si nějaký cíl a podařilo se nám ho kompletně splnit, takže to ani jinak hodnotit nejde.

 

2) Oproti loňsku je to markantní rozdíl (o 35 inkasovaných branek méně) v čem vidíš sílu úspěchu ?

  • Sílu úspěchu vidím hlavně v tom, že jsme si kladli na srdce, že základem úspěchu je poctivá obrana už od útočníků, protože dopředu svou kvalitou vždy něco vymyslíme a nějakou branku vstřelíme. Kluci z obrany zablokovali obrovské množství střel a díky celému týmu jsem v této sezóně např. dosáhl čtyři po sobě jdoucí kola čisté konto. Před sezonou jsem měl osobní cíl aspoň jedno, ale hned čtyři po sobě je něco nevídaného. Nutno říci, že byly i zápasy, kdy se mi až zase tolik nedařilo.

 

3)  Liga ťuká na dveře. Pokud klub přednostní právo využije, těšíš se na futsalovou elitu národa ?

  • Já doufám, že toto právo využijeme a do nejvyšší ligy postoupíme. Samozřejmě, že se těším, pro každého hráče v jakémkoliv sportu je to vysněný cíl hrát nejprestižnější ligu v zemi a u mě tomu není jinak.

 

4) Stejně jako Kuba Žoček máš s nejvyšší futsalovou ligou zkušenosti z týmu Andy Liberec (potažmo Démoni Česká Lípa). Jaký je největší rozdíl mezi první a druhou ligou futsalu?

  • Měl jsem to štěstí si futsalovou ligu zahrát už v 17ti letech a futsal na této úrovni v podání Chrudimi a tehdejšího Benaga mi přišel jako úplně jiný sport. Rozdílem prvoligistů je taktická vyspělost, která se odvíjí od toho jestli se jedná o profesionální nebo amatérský tým. Když máte tak silné finanční možnosti, že si můžete pořídit hráče z cizích zemí a české špičky, kteří se věnuji jen futsalu, trénují cely týden a secvičují signály, tak je to obrovská výhoda. Týká se to prvních pěti týmu, odhaduji. Jiné oproti druhé lize to bude od organizačních věcí až po samotné zápasy.

 

5) Pokud se tak stane, v jakých patrech si myslíš, že se bude SEN v ročníku 018/019 VARTA LIGY pohybovat ?

  • Myslím, že s týmy z vrchní polovinou tabulky můžeme jen překvapit a s tou druhou polovinou určitě nějaké body uděláme. Můj odhad je 8-10 místo. Strašně bych si přál aby jsme se scházeli v nejsilnější možné sestavě, užili si každý zápas a trápili svými výkony i ty nejsilnější celky.

 

tým F T Z S L

 

ZPĚT