První osobou, jenž jsme v tradičních posezonních rozhovorech vyzpovídali, je nejproduktivnější hráč 2. LIGY ZÁPAD 017/018 – ALEŠ BENEK:

 

1) Aleši stal jsi se nejlepším střelcem soutěže. Jaký je Tvůj recept na góly ?

  • Recept žádný nemám. Mám to asi už tak nastavené v sobě, že když hraji futsal, tak chci dávat góly. Nebudu tvrdit, že posledních pár kol před koncem soutěže jsem to v hlavě neměl. Podařilo se nám postoupit několik kol před koncem, tudíž ten hlavní můj cíl vyhrát 2. ligu byl splněn, tak jsem si mohl splnit další cíl a to vyhrát nejlepšího střelce soutěže. Musím poděkovat všem kamarádům z týmů, bez kterých bych to určitě nedokázal. Dostával jsem hodně prostoru v útoku.

 

2) Dal jsi v 18ti zápasech 47 gólů. To je šílené číslo. Jaká branka Ti utkvěla v hlavě nejvíce ?

  • Nevím, jestli je to šílené číslo, ale určitě minimálně stejný počet jako vstřelených gólů jsem měl 47 neproměněných 100% šancí, ale naštěstí mě nahradili jiní. Chtěl jsem mít víc gólů než MAX z Chrudimi, to byl takový můj osobní cíl, i když se to nedá samozřejmě srovnávat a level obtížnosti střílení gólů v 1. lize je o hodně výš, tak jsem to sledoval. MAX dal tuším 39 gólů.
  • Máme velice široký kádr a každý kdo u nás hraje, tak si myslím, že má v sobě střílení gólů. Ať už je to Něma (Josef Němec), Bernys (Pavel Bernát), Souky (Milan Soukup), Kuba Beneš a další. Když to tam nepadalo mě, tak stříleli ostatní. I proto jsme vlastně ovládli statistiku nejlépe střílejícího týmu 2.ligy. To, že zrovna Já jsem těch gólů dal úplně nejvíc je takovou třešničkou. Snažil jsem se futsalu dát tuto sezónu hodně. Určitě jsem zlepšil hru dozadu a možná i proto jsem byl v té finální fázi odměněn 47 góly.
  • Moc gólů si nepamatuju. V hlavě mám góly proti soupeřům, které jsme chtěli porazit jako tým. Například proti GMM, Kladno, Malibu, Chomutov, Ústí, Plzeň. Teď, mi vlastně došlo, že mi je celkem jedno proti komu hraju.

3) Je někdo, s kým se Ti v poli hraje nejlépe? Kdo má největší zásluhu v roli asistenta na Tvém individuálním úspěchu ?

  • No, tak to je těžká otázka. To ani neumím odpovědět, zda byl někdo můj dvorní nahrávač. Hodně gólů jsem dal po samostatné akci 1×1, možní někdy i 1×2. Dlouholetý parťák v útoku je určitě Něma (Josef Němec), který udrží spoustu míčů a naváže na sebe jednoho nebo dva obránce a z toho vznikal prostor pro mě. V útoku jsem si letos zahrál s hodně spoluhráči. Úplně nejlépe se mi hraje, ale když naše obrana hraje vysoko, předskakuje útočníky soupeře a potom můžeme řešit rychlý protiútok. Z toho si myslím, že jsem dal nejvíc gólů. Což opět musím vyzdvihnout letos celý tým. Vždy jsme měli nastavenou jasnou taktiku, jak chceme hrát a každý se to snažil plnit. Chtěli jsme být aktivní. Hrát náš futsal. Založen na síle v osobních soubojích a vytváření tlaku na soupeřově polovině. Někdy to ani jako futsal nevypadá. Nemáme nacvičené žádné útočné kombinace a vše plyne ze hry a improvizace. Což je pro soupeře těžko čitelné a mě ta volnost určitě prospívá.

 

4) Pokud SEN postoupí do nejvyšší futsalové soutěže, jaký bude Tvůj osobní cíl ?

  • Můj osobní cíl bude určitě zase porazit MAXE v tabulce střelců a dostat se do reprezentace (smích). Osobní cíl by byl určitě se v soutěži zachránit. Jsme všichni nohama na zemi. Víme jak velký rozdíl to je mezi 2. a 1. VARTA futsal ligou. Přesto je obrovská chuť si to zkusit. Někteří kluci v týmu si to zkusili a dá se říct, že se všichni shodnou na tom, že to je o level jinde. V přípravě jsme hráli proti Svarogu anebo s Litoměřicemi. V obou zápasech jsme po většinou byli na kolotoči. Hráči o sobě vědí. Mají spoustu situací zažitých a ty návyky jsou excelentní. Pokud to vezmeme a do 1. ligy půjdeme, čekalo by nás spoustu práce, odhodlání a motivaci určitě mám.

 

5) Je něco, co by jsi chtěl fanouškům závěrem vzkázat ?

  • Fanouškům se má vždy poděkovat. Lidi, kteří nám tu příležitost dali se podívat od okresů až do 2. ligy je mnoho a k tomu nemám slov. Je super, že se futsal v Liberci dostává tam, kam dle mého patří. V Liberci je spoustu šikovných kluků. Já jsem si tu cestu prošel celou. V libereckém futsalu se pohybuju od 16let. To, že si jednou budu moct zahrát nejvyšší soutěž mě nikdy nenapadlo.
  • Osobně mě moc těší, že letos divizi ovládl Pampuch a také z okresu doufám, že postoupí Gazely do kraje. Určitě tyto týmy mají na to, aby hráli nahoře i v těchto soutěžích o patro výš.
  • Věřím, že 1. liga přiláká na tribunu ještě více lidí. Některé zápasy, které jsme hráli loni v poháru FAČR před plným hledištěm jsou nezapomenutelné a rád na ně vzpomínám.
  • Závěrem bych chtěl ještě vzkázat mé přítelkyni prostřednictvím tohoto článku, že ji moc děkuji a vážím si toho, že se mnou má ještě trpělivost a podporuje mě. Všechny ty moje výlety s futsalem a zápasy jí sice vadí, protože nemám čas být s ní, ale přesto mi to toleruje.Děkuji ještě jednou všem, kteří v nás věří, podporují nás a budou podporovat i nadále. 

     

    tým F T Z S L

     

     

    ZPĚT