Liberec v poslední únorový den navštívila jedna velká futsalová ikona. Řeč není o nikom jiném, než-li o TOMÁŠOVI NEUMANNOVI, který figuruje již 13. rokem u reprezentace „A“ MUŽSTVA jako hlavní trenér.

Po návratu z BRAZÍLIE (turnaj GRAND PRIX), kde se mimo jiné umístila Česká reprezentace na krásném 2. místě, mířily kroky trenéra právě k nám pod Ještěd.

Zde Tomáš, jakožto i prezident ČFGA nejprve vyřizoval kolaudační proces pro nové fotbalgolfové hřiště, které bude veřejnosti představeno v průběhu dubna roku 2018, tak se také věnoval v HCA Liberec našim hochům.

Po skončení TJ jsme se ho zeptali na pár otázek:

  • Jaký je Váš pohled na vývoj futsalu v Liberci?

V Liberci se hrál vždy dobrý futsal, který po ukončení činnosti Alfy a Andy na chvíli zmizel z futsalové mapy. Naštěstí se objevil ZSL a já pevně doufám, že půjde ve stopách svých předchůdců. Každopádně ZSL sleduji již pár let a vím že jde o extrémně ambiciózní mužstvo, které má ty nejvyšší cíle. Každopádně, pokud se mu podaří postoupit do 1.ligy, bude muset na některých postech posílit, zejména v realizačním týmu. První liga by ale Liberci “slušela”.

  • Z jednoho tréninku asi nelze soudit, nicméně jak se Vám pracovalo s hráči SNU ?

Tréninková jednotka byla v pohodě. Na hráčích byla sice vidět nervozita, ale také zaujetí. Budu rád, pokud to hráčům alespoň trochu pomůže v jejich futsalové kariéře.

  • A poslední otázka na závěr. Osobně by jste rád viděl v dalším ročníku VARTA FUTSAL LIGY Kladno nebo Liberec ? 

Použiji diplomatickou odpověď 🙂 Rád bych tam viděl perspektivní tým, který nebude hrát jen o záchranu.

 

tým F T Z S L

 

 

ZPĚT