• Bylo to jen tak tak. V posledním utkání letošní sezony 2016/2017 byl Beny postaven před nelehký cíl. Zbývaly mu 3 branky do překonání milníku 200 vstřelených gólů a v cestě stálo silné, exligové Kladno !
  • Vše nakonec šťastně dopadlo. Alda se dočkal 8s před závěrečným hvizdem a tak nemusí půl roku čekat na své další ligové utkání !

 

  • Jak Aleš hodnotí tuto metu? Jak on vidí počínání Snu v premiérové sezoně 2. lize Západ? Více se dozvíte v rozhovoru s ním:

 

1) Aleši vsítil jsi svůj 200. soutěžní gól v dresu Snu 8s před závěrečným hvizdem a to v posledním ligovém zápase. Byl jsi nervozní z toho, že jsi mohl na tu poslední trefu čekat minimálně další půlrok?

 Abych řekl pravdu, tak od doby co se ke mě informace o tom, že se blížím k tomuto milníku dostala jsem trochu svázané nohy měl a malinká nervozita tam byla. Možná i proto jsem těch gólu letos oproti jiným ročníků moc nedal. Najednou mi ta futsalová branka přišla hrozně malá a každý ,,šílenec“, který se dobrovolně nechává trefovat nepřekonatelný. Stalo se mi letos třeba, že jsem nedal gól dvě utkání po sobě. Dost jsem nad tím přemýšlel. Předtím jsem ty góly bral jako samozřejmost. Každé střídání jsem byl v šanci. Najednou to drhlo a nešlo to. Zrovna v těch venkovních utkáních (Chomutov, Plzeň)  kdy se lámal chleba mezi námi a Mělníkem, jsem gólově týmu nepomohl. Mrzelo mě to. 

Těch 8 vteřin před koncem jsem si oddychl. Jsem rád, že mi všichni v onen den pomohli k tomu, že nemusím čekat! Ti co mě znají ví, že ty góly dávám rád.

2) 200 je neuvěřitelné číslo vzhledem k tomu, že jsi na to měl v podstatě 4 roky. Pamatuješ si vůbec na tu první branku v LOP? Jaký máš recept na góly ?

 No! Číslo je to pěkné, ale kdybych aspoň ještě proměnil polovinu příležitostí do kterých jsem se dostal, tak těch gólu je dnes třeba 300. Mám taky dost štěstí a výborný spoluhráče, kteří nejsou na hřišti sobci na rozdíl ode mě.

Na první branku v OP si určitě vizuálně nevzpomínám, vím jen že v tom zápase jsme vyhráli velkým rozdílem a já těch gólu dal pět nebo šest a musel sem přispět do týmové kasy.

3) A nyní k samotné sezoně. Jak ty hodnotíš tu uplynulou, premiérovou Zlýho snu ve 2. lize Západ?

 Teď po rozlučce už ji hodnotím velice pozitivně, i když vlastně pro A tým je to nejhorší výsledek v naší krátké historii. Na druhý místo nejsme zvyklí. Ne, to samozřejmě myslím z legrace. Vyhrál se přebor (B-tým) a stále se zvyšuje konkurence. Na nás ,,starý“ začíná být tlak, protože se založila velmi kvalitní juniorka a jde vidět, že ty kluky to baví. Jsem moc rád, že vše šlape a mám možnost fungovat v tak skvělé partě lidí.

Druhý místo je pro nás s odstupem času a ohlédnutím za všemi letošními zápasy maximum a převládá spokojenost. Na to, že jsme neměli ani jeden trénink. Vím, že kdyby jsme se vždy sešli tzv. ,,v plný“, tak nás asi ani letos silný Mělník nezastaví, ale na kdyby se nehraje a fakt za sebe děkuji všem spoluhráčům, protože nikdy se nestalo to, že bychom se nesešli a někde udělali ostudu. 

Velkým zážitkem pro mě byla cesta pohárem FAČR, kde se nám podařilo vyřadit tři prvoligové týmy (Démoni, Sparta, Interobal). Zahrát si proti reprezentantům a cizincům, kteří okořeňují naši 1.ligu a zároveň vždy před plnou tribunou u nás v Liberci bylo fakt super. 

4) Naopak, jak to vidíš do dalšího ročníku 017/018? 

 Zatím jsem neměl moc čas o dalším ročníku přemýšlet. V tuhle chvíli jsem rád, že ta sezóna je u konce a od futsalu si odpočinu. Určitě, ale budou zase plány a cíle ty nejvyšší. Budeme rádi, když si s námi v přípravě před novou sezónou zahrají zase ligové týmy a připravíme se dobře. Tento ročník nám dal futsalově hodně. Zjistili jsme, že je důležitá taktika v různých pasážích utkání, defenzíva i ofenzíva při powerplay a další herní situace, které ve vyrovnaných zápasech rozhodují. Už nejde přejít přes 3 hráče a jen tak si dát gól. Celý zápas improvizovat je čitelné. Druhá liga už není fotbálek za panelákem. V mnoha zápasech jsme se letos nadřeli, nehráli jsme futsal, ale i tak to na to druhé místo stačilo. Trpělivost a herní vyspělost nám chybí, ale zlepšíme se! Potenciál týmu je veliký.

Z 1. ligy padá Hradec, který si myslím bude mít plány hned 2. ligu vyhrát a přibudou nováčci. Velmi nevyzpytatelný tým je Chomutov, který má dobré mužstvo (když se sejdou). To stejné platí o GMM a Jerigu. Bude to určitě zase velmi vyrovnané, tentokrát doufám s dobrým koncem pro nás!

 

Kompletní statistiky Aleše Benka:

„A“ TÝM – 69 zápasů / 172 branek

„B“ TÝM – 9 zápasů / 17 branek

pohár FAČR – 13 zápasů / 11 branek

CELKEM: 91 zápasů / 200 branek !!!

 

 

Díky za podporu !

tým FTZSL

 

ZPĚT