„Rozhovor“ – V sezoně 2016/2017 se Ondřej Soběslav stal jedním ze základních kamenů „A“ týmu, kdy odehrál na velice slušné úrovni velký počet utkání, v nichž nastřílel z pozice obránce úctyhodných 7 branek. Bohužel počínaje začátkem února musí z rozjetého vlaku vyskočit. Proč tomu tak je? Dozvíte se v krátkém rozhovoru níže:

 

  1. Ondro minulost se opakuje. Stejně jako v předešlé době opět opouštíš nenadále klub. Z jakého je to tentokrát důvodu?

Je to bohužel tak. Důvodů je hned několik. Nejvíce mě láká poznat na vlastní kůži další kus světa (Švýcarsko), naučit se další jazyk a nasbírat nové zkušenosti a pokusit se zúročit ty doposud nabrané !

 

2.  Přibliž nám trošičku svou vizi v zahraničí. Poznat další kus světa je dosti široký pojem !

Má vize je v celku jednoduchá. Kamkoliv přijdu, tak se snažím ze sebe dostat to nejlepší a pokusit se prorazit a uspět. Tentokrát je to trochu specifičtější v tom ohledu, že oproti Velké Británii, kam jsem kdysi zamířil, to mám ve Švýcarsku vše dané a předem připravené. Mám zde možnost pracovní příležitosti a i dohodnuté fotbalové angažmá. Nejedná se o žádnou spontánní akci, ale o věc, která se připravuje už od léta. Jeden z dalších důvodů, proč jsem se tak rozhodl je i ten, že sem obdržel nabídku od 2.ligového klubu zde v Čechách, ale bohužel to nedopadlo, jelikož podmínky nesplňovaly má očekávání. A tak v podstatě, když jsem se dozvěděl, že je tu nabídka z Brunnenu (Švýcarsko), tak jsem neváhal.

 

3. To zní opravdu lákavě, nicméně i přes to je velkou škodou v takto dobře rozjeté sezoně vyskočit z rozjetého vlaku. Jak ty hodnotíš nováčkovské účinkování Snu ve 2. lize? Má klub na to, aby postoupil do té nejvyšší?

K hodnocení našeho SNU se dají použít pouze a jen samá superlativa. Vždyť se nám podařilo skoro vše „na co jsme sáhli“ a myslím, že budu mluvit za všechny, že je radost v této sestavě, partě kamarádu, co tam mám si zahrát a dělat radost nejen nám, ale i fanouškům, kteří nás pravidelně navštěvují, za což jim patří bezpochyby veliký dík a uznání. I když… já být naším fanouškem, tak bych nad žádnou příležitostí nás podpořit neváhal také 🙂 a očekávání? Tak za mě jedině první místo a výhra! Vždyť jsme tým, který je složen z borců, kteří neumí prohrávat (mě nevyjímaje) a to se pro tuto sezonu nezměnilo!

 

4. Co by jsi chtěl závěrem vzkázat spoluhráčům, fandům a všem, co se kolem libereckého futsalu pohybují?

Co bych rád vzkázal? Tak předně to, že se neloučím, ale pouze odlučuji na nějaký čas. Jednak proto, že nemám loučení rád a za druhé si myslím, že tento klub má poslání reprezentovat Liberec jako takový, jelikož si takovou nálepku pomalu, ale jistě buduje. A to je něco, co si troufám tvrdit, že když u toho zůstanou ti lidé, kteří to mají na starosti nyní, tak to jen tak neskončí. Takže očekávám, že to rozhodně není mé definitivní sbohem a kdykoliv budu mít možnost a šanci naskočit na palubovku a bude mě klub potřebovat, tak tak i učiním, jelikož se jedná o srdcovou záležitost.

 

Modýlek, metroušek, svalovec, ale také především super kluk a hráč nás bohužel musel v takto dobře rozehrané sezoně náhle opustit, což všechny kolem nesmírně mrzí. Na druhou stranu Ondrově situaci každý rozumí a všichni mu přejeme, aby se v zahraničí chytl jak ve fotbalovém prostředí, tak i v tom pracovním.

Dres s číslem 4 mu u nás založíme do spodních pater a budeme doufat, že se v něm společně s námi ještě někdy proběhne. Dveře ve Snu má vždy otevřené !!!

Každopádně jsme na tuto nepříznivou zprávu museli ihned reagovat doplněním kádru, což se nám povedlo. Za rychlé jednání musíme mnohokrát poděkovat GMM Jablonci nad Nisou.

O jaké jméno se konkrétně jedná se zmíníme v průběhu zítřejšího dne, kdy bude vše 100% stvrzeno !!! – uvedl závěrem předseda oddílu – Pavel Bína.“

 

 

Díky za podporu !

tým FTZSL

 

 

ZPĚT