„Rozhovor“ – Pavel Bernát neboli Bernys přestoupil do našeho klubu před začátkem sezony 2016/2017 ze sousedního GMM Jablonec n. N. a svou roli skvělého futsality plní doposud na výbornou.

Po odehraných 13ti kolech má na svém kontě 28 kanadský bodů za 17 branek a 11 asistencí, což ho tituluje nejproduktivnějším hráčem Snu v probíhající sezoně 2016/2017. Do týmu dobře zapadl i po charakterní stránce a klub se ho tak zeptal na pár otázek, které nejen s jeho novým působištěm souvisí:

 

  1. Pavle 100 branek v druhé nejvyšší soutěži je určitě úctyhodných, nicméně pamatuješ si vůbec na tu premiérovou?

Ano, pamatuji. Bylo to cca 4 roky zpátky, tehdy ještě v dresu Slavie TU Liberec. Ve svém prvním futsalovém zápasu jsme hostili krajského rivala Dalmach Turnov a já sem v posledních vteřinách zápasu skóroval na konečných 3:3.

2.  Jaké jsou Tvoje futsalové osobní cíle? 100 branek máš pokořených, tak co je dalšího v seznamu Pavla Bernáta?

Nějak zvlášť vyhraněné cíle, co se týče futsalu, asi nemám. Chci se futsalem hlavně bavit a to se mi daří, zvláště teď v poslední sezoně. Samozřejmě bych si rád vyzkoušel nejvyšší soutěž, ale jelikož je pro mě futsal stále sportem doplňkovým k fotbalu, tak je to složité.

3. Nepochybujeme o tom, že jsi rád za svou stou trefu právě ve Tvém novém klubu 🙂 Jak to vidíš do budoucna ve Zlém snu? Myslíš, že má tým na nejvyšší futsalovou soutěž? Současné postavení v tabulce tomu napovídá. Jak to vidíš Ty?

Tým má určitě velký potenciál, je v něm mnoho skvělých futsalistů (fotbalistů) a můj osobní názor je, že ve druhé lize máme určitě individuálně největší kvalitu. Bohužel nejvyšší soutěž je trochu o něčem jiném. Futsalová schémata a secvičené standartky jsou nedílnou součástí a bez pravidelných tréninků není možné se prvoligovým soupeřům rovnat, alespoň ne dlouhodoběji. Jak už sem říkal, dokud bude mít většina kluků prioritu ve velkém fotbale, tak by šlo hrát nejvyšší soutěž jen velice obtížně.

 

Díky za podporu !

tým FTZSL

 

ZPĚT